Móda na dovolenou? Tyto mořské kombinace nezklamou
Ilustrační foto: ingimage.com a pinterest.com

Móda na dovolenou? Tyto mořské kombinace nezklamou

30. 4. 2018

Dovolená u moře není jen povalování se na pláži, ale také oblékání se na výlety, večerní procházky, případně snídaně, obědy a večeře v hotelové jídelně. Pro některé ženy to znamená velké kufry plné oblečení. Jiné naopak vše zvládají s pár kousky věcí, které umí kombinovat.

Každopádně se téměř každá žena chce při večerní procházce nebo posezení na dovolené líbit. Partnerovi, kamarádkám, cizím lidem, sama sobě, prostě chce mít dobrý pocit, dovolenou si užít.

Jistě, jsou ženy, které tvrdí, že jim je jedno, co mají na sobě, ale zpravidla pak nenápadně okouknou každou dámu, které to prostě sekne. Některá se cítí dobře ve světlých džínách, teniskách a pruhovaném triku, jiná si pod pojmem dovolená u moře představuje rozevláté dlouhé šaty. Fakt je, že mořská atmosféra vyvolává potřebu oblékat se jinak než doma, trochu se odvázat, zaexperimentovat. A hlavně, je horko, takže je třeba spojit tu extravaganci s pohodlím, zkrátka zvolit oblečení prodyšné, s co nejméně umělými vlákny, takové, ve kterém se člověk nezpotí.

Stylisté zpravidla na dovolenou k moři doporučují tuto osvědčenou minimalistickou kombinaci:

Pohodlné boty, ideálně tenisky nebo takové, o kterých víme, že se nám v nich dobře chodí.
Baleríny nebo páskové sandály.
Boty, ve kterých se dobře chodí po pláži.
Bílé tričko, tmavé tričko, pruhované tričko.
Lehký svetřík, který se dá barevně kombinovat s čímkoli dalším, co je v kufru.
Lehké kalhoty, jedny světlé, jedny tmavé.
Jedny šaty či sukni, čímž rozumějme nic takového, v čem se chodí po městě, ale pěkně lehounký rozevlátý kousek, případně lněný, bavlněný. Že se bude krčit? Ale to přece nevadí. Lněné ležérní oblečení trochu zmačkané má být, přesně tak to k volnému času, k dovolené patří.

Nu a k tomu nějaká tunika či triko s kraťasy, ve kterém se bude chodit na pláž. Málo věcí, které, pokud jsou dobře kombinovatelné, udělají spoustu parády i užitku.

Léto se blíží, mnohé dámy už možná přemýšlejí, v čem letošní dovolenou u moře stráví, takže nakonec obrázky jsou vždy lepší než slova. Takže malá inspirace, v čem všem se dá u moře pobývat.

dovolená móda
Hodnocení:
(4.6 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Halátová
A, zase, Vratislava Hofmanová. "Jsou ženy, které tvrdí ...., ale zpravidla pak nenápadně okouknou každou dámu..." Ne každá žena, dobře oblečená je dáma. K moři jedu s jednou malou taškou. Plavu v plavkách, na hory se v tom vedru šlapat nedá, na výlety kraťasy a tričko. Boty pohodlené, nejlépe sandály koupené v prodejně sportu. "Lněné ležérní oblečení" - už jste to viděla, když to vytáhnete z batohu? A víte, kolik to "lněně ... " stojí peněz? Když to tady propagujete na I60 pro seniory. Anebo jsem tady omylem, protože toto je pro nějaké Super seniory? A co je to podle vás ten senior? Měl by to být poživatel starobního důchodu. Někdy mluvíte o padesátiletých. Asi mi něco ušlo.
Libor Farský
Dámská móda se mi líbí v každém prostředí, snad jen s výjimkou severního a jižního pólu.
Věra Ježková
Na dovolenou k moři v létě – ani za nic. Vedro, slunce, spousty lidí, ležení na pláži… Modely se mi líbí.
Marie Doušová
Inspirativní článek i fotky. Moře jsem často navštěvovala k vůli mé nemoci ,ale dnes už raději dovolenou v Čechách. Pohodlné oblečení na dovolenou je základ ,který Vám umožní se cítit dobře.
Olga Škopánová
Moc hezké až na to že většina těch dam má do seniorského věku ještě nějaký ten pátek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%