Křehká krása porcelánu
Foto: autorka

Křehká krása porcelánu

16. 5. 2018

Zvu vás na výstavu do Uměleckoprůmyslového muzea, nazvanou 14. mezinárodní hrnkové sympozium Dubí. Najdete ji v Malém výstavním sále v novém vstupním atriu UPM. Navštívila jsem ji s Jitkou Haškovou.

Sympozia se konají již od roku 1989. Jejich tradičním pořadatelem je porcelánka Český porcelán. Výstava představuje výsledky loňského sympozia, které Uměleckoprůmyslové muzeum získalo darem do svých sbírek. S výstavní místností sousedí prodejna, kde mají kromě porcelánu i umělecké předměty ze skla, publikace aj.

Z výstavy mám pro vás 24 fotek, ostatní pocházejí z prodejny. Prvních čtrnáct hrníčků je od českých umělců, další čtyři od japonských, dva od německých a zbývající čtyři od umělců jiných zemí. Hrnečky z prodejny poznáte podle toho, že ve vitrínce jsou uvedeny cenovky. Výstava bude otevřena jen do 27. května.

Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Doušová
Fotografie jsou moc inspirující a krásná podívaná. Dík.
Věra Ježková
Děvčata, děkuji. Ale za to, že jsme tam šly, může Jitka.
Dana Puchalská
Krása. Jsou tam skutečně krásné hrnečky. Ty fotky se Ti Věrko moc povedly.
Alena Tollarová
Kamarádce jsem k narozeninám koupila šálek s podšálkem jako po babičce - zdobený fialkami. Žádná Čína, hezké české Dubí!!! A že teda těch hrnků mají v nabídce ...
Elena Valeriánová
Na výstavu se určitě nedostanu, tak děkuji moc za zprostředkování. Porcelán mám ráda, ale spíš klasiku než modernu. Ale podívat bych se určitě šla.
Marie Seitlová
Věruš, tak to je nádhera. Při srazu v Industrii v Ostravě jsme hrnečky obdivovaly a nyní je vidím tu. Díky za procházku výstavou.
Hana Rypáčková
Vybrala bych si....
Věra Ježková
Děvčata, děkuji vám. Hrnků a hrníčků není nikdy dost. Třeba „jen“ pro radost.
Zdenka Jírová
Hrnečků mám rozhodně víc než potřebuji, protože mám porcelán moc ráda.Pokusím se na výstavu podívat.
Alena Vávrová
Jelikož jsem sběratelka hrníčků, či spíše již jen bývalá, musím ti to, Věrko, tím spíš pochválit. Hrnky z Dubí tvoří většinu mé sbírky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...