Pražské páteční odpoledne
Ilustrační foto: pixabay.com

Pražské páteční odpoledne

7. 6. 2018

Nevím, kde jsem našel takovou odvahu, vyjít si po obědě do metropole. Praha je teď strašlivě přelidněná! Nervozita současných pražských nocležníků vrcholí! Jízdou v tramvaji se ale tolik o svůj život nebojím!

Začalo to hned před naším činžákem. Mladá vesničanka si odskočila do Prahy porodit. To byl pro ni úkon možná jednodušší? Horší ale bylo pro ni nastoupit si do pražské elektrické tramvaje, s kočárkem a dítětem v něm. Cpala se do předních dveří, s kočárkem v rukou. Tramvaják na ni křičel, na zadní plošinu!!! Zvedla znovu kočárek a nastoupila do středních dveří. Rozjeli jsme se a tlampačem ji tramvaják vyzval nastoupit si do těch zadních dveří, prý to tam má napsané, a to česky!!! Zase vše musela přenášet ručně a sama!

Pak na stanici právě dobíhala telefonující vesničanka. Když jsme se už rozjeli, začala zuřivě mačkat knoflík dveří a zběsile bušit na vrata. Tramvaják nelenil, zastavil, a svými dveřmi ji okřikl, krávo!!!

Nebyl tomu ale ještě konec. Na tramvajových kolejích si zaparkoval vesničan. Tramvaj ho nemohla obejet! Zvonilo se dlouho a hlasitě. Nakonec řidič auta z činžáku vyběhl a zuřivě křičel čů…u!!! Tramvaják si zase otevřel své dveře, a také křičel čů…u!!!

V sobotu a neděli budu raději relaxovat, neopustím radši svůj byt, chci dožít až do toho pondělka!!!
Možná se vrátí civilizace do kdysi i evropské kapituly Prahy; třeba to bude možná už za 100 let!!!???

 

                            

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Kollinová
Pan Nekvasil je fenomén portálu. Chvíli jsem přemýšlela nad vhodnějším výrazem, ale oceňuji, že je osobitý. Ojediněle svým příspěvkem trefí do černého.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pan Miloš je přímo fascinován fenoménem "VESNIČAN". Kdo je to? Dnes dochází v celém světě k stěhování venkovanů do velkých měst navíc se města rozrůstají o tzv. satelitní městečka. Dochází tak sjednocování venkova a města. Co s tím pane Miloši hodláte dělat? A teď ještě v Praze narůstá počet turistů. Jsou to také venkované či kdo to je? Mnoho otázek.
Marie Doušová
Lepší by bylo ,kdyby Pán Miloš našel odvahu pomoci mamince s kočárkem. No přesto jsou to zajímavé postřehy. Snad se příště víc povedou.
Libor Farský
Tak nevím, byl jsem rodilým Pražákem, ale jen do promoce. Od té jsem naplavenina na venkov a pan Nekvasil by mě nejspíš zařadil mezi "burany", neboť jsem již velmi dlouho v Praze neřídil auto...
Jarmila Komberec Jakubcová
doplňuji "studnice moudrosti". nějak mi to vypadlo (omluva velká)
Jarmila Komberec Jakubcová
Pan Nekvasil je studnice úžasný muž, skvělý glosátor a až ho potkám na Žižkově z dálky se mu vyhnu. Jsem totiž vesničanka a třeba by to tzv. nevydejchal".Pan Miloši pište dál - jak vidíte všichni vám fandíme.
ivana kosťunová
Ve všech článcích pana Nekvasila se objevuje nadsázka, někdy vtipná, někdy méně. Proto je ráda čtu, a proto se jeho postřehy bavím. A také proto, že pan Nekvasil je osobitý, svůj. Ne každý se může pyšnit tím, že po přečtení prvních dvou vět čtenář pozná, kdo je autorem. Takže- Miloši, jen do toho, téma Žižkov je určitě nevyčerpatelné.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pane Miloši všichni jsme venkované, ale také Evropané. Já jsem hrdá na to, že žiji v svobodné zemi kde doufám nebudou vládnout komunisté. A to je důležitější než jestli je někdo z Ostravy, Plzně či Prahy.
Dana Puchalská
Nějak to dnes autor přehnal. Prosím o polepšení. Děkuji
Jiří Libánský
Představu o úžasném, nebesky krásném, prudce inteligentním, nadprůměrně vtipném, okouzlujícím pražákovi panu Nekvasilovi, který chudák se musí koukat na ty ošklivé blbečky kolem sebe, jsem si už podle jeho článků udělal. Asi už všichni. Ať napíše cokoliv, úžasnější, inteligentnější, vtipnější už být nemůže. Tak myslím, že už by bylo zbytečné, aby sem ještě někdy něco psal.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.