Ilustrační foto: ingimage.com
Jak se neděsit osamělých večerů
5. 6. 2018Přes 40 i více let usínáte vedle svého muže. A náhle ležíte v posteli sama. Když se ráno otočíte na bok, nevidíte důvěrně známý obličej toho, který tu vždy pro vás byl, ale třeba jen šatník nebo pouhou tapetu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Eva Kopecká
27.6.2019 17:34
Jednou večer v létě jsem šla domů, odevšad hrála muzika, protože v létě jsou, jak víme, po různých městech různé slavnosti atd a vidím na rohu stát dvě v mém věku s nešťastnými výrazy. Ta jedna zrovna říkala, tak jsem zase sama jako loňský rok, to je život, zase nemám s kým jít večer na písničky, na pivo. Je to každého volba. Jak tu svou "samotu" vidí. Mně to nevadí - za písničkami umím jít i sama a když zůstanu sama doma, mám přece vícero možností, jak ten večer strávit. Je internet, DVD, radio, knížka, televize, můžu si doma udělat déle odkládanou práci, nebo si v klidu přispat.,...Proč se z toho hroutit, když jsou na tom lidi kolikrát daleko hůř? Pokud by to měl být jediný problém v životě, že nevím, co s volným večerem.....pak mám bezstarostný život.
Zdenka Jírová
7.6.2018 00:03
Snad každý se cítil někdy osamoceně i mezi lidmi kolem sebe. Je dobré mít alespoň několik přátel, kterým můžete v takovou chvíli zavolat nebo je navštívit. Mobilní telefony jsou v podobných chvílích požehnáním. Hlavně se nelitovat a probrat s přítelkyní třeba současnou politiku/ ta vás probudí určitě/ nebo si povyprávět o vnoučatech. Smluvit si nějaký příští výlet nebo alespoň společnou procházku, na kterou se budete těšit a na chmury nebude už místo. Nebo si číst nějakou pěknou knížku. Někoho probere napínavá detektivka, jiné zamilovaný román . Všechno je povoleno, jen ne utápění se v žalu.
Danka Rotyková
6.6.2018 22:07
Moc pěkný článek. Škoda, že jsem tento portál objevila teprve minulý rok. Moc by mi před lety takové články pomohly. Ale měla jsem štěstí, ještě jsem musela hodně pracovat, a tak mnoho času na samotu nezbývalo. A je to tak dosud - jakmile se té své samoty nabažím, vyrazím mezi lidi.
Marie Doušová
6.6.2018 10:04
Každý samotu prožívá jinak. Někdo je rád sám a někdo samotu nesnáší. Já jsem ráda sama a také ráda spím sama v místnosti a smutno mi není.Mám manžela kterého si moc vážím ,ale jsou chvíle ,kdy i on je raději sám . Vše je o domluvě. Naučme se mít se rádi a sami si vystačit.Okolo nás je spousty lidí s kterými se můžeme seznámit a nebýt sami.
Margita Melegova
5.6.2018 18:22
Kdyz jsme slavili 25 vyroci tak nase deti secetli, ze jsem 18 let zila jen s nimi, vlastne jsem byla vdana za samotu. Kdyz vecer deti usnuli prepadala mne tisen, bylo mi do place z te samoty, casem jsem si zvykla a pocitala kolik dnu nebo tydnu budu na vsechno sama, ale horsi a slozitejsi bylo naucit se znova zit jako rodina. Kdyz se na ta leta divam s dnesnim rozumem a 52 lety trvani manzelstvi tak bych nedbala byt obcas vecer sama, poslednich 25 let nevim co to obnasi, tahneme zivotem ve dvou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA