Jeden den naší kočičky
Foto: autorka

Jeden den naší kočičky

6. 6. 2018

Jmenuje se Bíša. Vzali jsme si ji jako asi dvouletou před čtyřmi lety z útulku. Básničku, kterou jsem o ní napsala (Něha váží tři a půl kila), už nejspíš nepřekonám. Napadlo mne ale, že bych mohla zdokumentovat její jeden den. Vybrala jsem si pátek 1. června.

V příloze uvidíte fotky Bišinky s časem a komentářem. Samozřejmě za jeden den nepředvedla všechny své kousky. Nesedla si na běhoun před kuchyňskou linku, jak to dělává, když chce jíst – říkám tomu, že je v kantýně. Neusnula na klíně páníčkovi sedícímu v křesle v ložnici. Nelehla si mi nad hlavu na opěradlo křesla, z něhož se dívám na televizi. Ani mi toto křeslo neobsadila, takže jsem nemusela do toho ve druhé řadě u zdi. (Přece ji nevyhodím, zvlášť, když spinká.) Nepřišla k páníčkovi na psací stůl, když psal na notebooku; nezalezla za svetry do skříně. Nestihla jsem ji vyfotit, když běhala úprkem po bytě. Často mi mizela ze záběrů, měnila pozici ve chvíli, kdy jsem na ni namířila fotoaparát. A to je vlastně dobře. Není cvičená. Je svá. Kočičí.

Bišinko zlatá, bylo krásné prožít s tebou den intenzivněji než jindy. Mám tě moc ráda.

 

 

 

 

 

 

Můj příběh soutěžní příspěvek
Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Psát o kočičkáchje to, o čem píši nejraději, Vaše Bišinka je krásná Mourinka, měla jsem jich za život několik, většinou kocourů. Pak jsem se ujala z útulku černé kočičky Lucky První a o něco později černobílého kocoura Barušku. O obou jsem zde už psala několik článků. Oba jsou už v kočičím nebíčku , a tak teď mám opět černou Lucinku2. a princeznu Madison s PP, kterou mi dala paní, která ji dostala jako nevhodný dárek a nemohla se o ni starat. Jé ji volám Mejdy a je jí u mne dobře.
Věra Ježková
Díky moc. Celý život jsem měla radši pejsky. Teprve Bišinka mi ukázala, že i kočičky můžou být úžasné. :-)
Jana Kollinová
Gratuluji! Hned ráno jsem zahlédla článek i na seznamu.cz. Podobně mourovatého kocourka jsem měla a bylo s ním hodně legrace. Z fotografií je vidět, že kočička je u vás šťastná.
Eva Mužíková
Věrko, jsi opravdu skvělá fotodokumentaristka:))) Ta fotka, jak leží pod křeslem a diví se proč se plazíš je suprová. / jako pochopitelně i jiné / Krásný příspěvek..
Naděžda Špásová
Věro, kočky taky miluju, i když mám pejsky. Ale láska k těmto krásným zvířatům mi zůstala a zdědila jí naše vnučka. I když Bíša nepózovala, je kouzelná. :-)
Věra Ježková
Moc vám děkuji za spoustu krásných slov. Čekala jsem, že to třeba trochu „schytám“ za Bišinku na stole, a jsem ráda, že se tak nestalo. Je vidět, že máte kočičky rády/i stejně jako já. Článek jsem do soutěže zamýšlela, proto jsem ho dala jako první do rubriky i60. Tak radši ještě upozorním redakci.
Margita Melegova
Krasne povidani i fotky, hlavne pro nas co bydlime u kocky.
Milena Znamenáčková
Krásná číča, vždycky mám radost, když útulková kočka najde dobrý domov. U nás už se zabydleli čtyři nalezenci a další už by asi bylo obtížné zvládnout - jednak finančně, ale i byt prostě není nafukovací. Každou návštěvu kočičího útulku málem obrečím, vždycky bych tam našla dalšího spolubydlícího. Vždycky se mi líbilo pořekadlo, že teprve kočka dělá z bytu domov. Ať z ní máte radost ještě hodně dlouho.
Libor Farský
Mńauík ♥
Daniela Brunclíková
Kočky jednoduše miluju,takže čtu úplně všechno,co se jich týká.Jsem tak trochu kočičí cvok a nestydím se za to.Nejmladší z mých štyř chlupek,roční kocourek z útulku je epileptik.Je to s ním trochu složité,protože je zpomalený a neobratný a záchvaty bývají vyčerpávajícím zážitkem,ale ta nesmírná láska,kterou mě svým neobratným způsobem každý den zavalí,je ničím nenahraditelná.Zbožňuju toho momentálně vopožděnýho kocoura :) A ty tři ostatní samozřejmě taky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.