Zvířecí hvězdy internetu. Přibývá jich
Ilustrační foto: pinterest.com

Zvířecí hvězdy internetu. Přibývá jich

19. 6. 2018

Tucker, Maya, Toast… To jsou jména některých psů, kteří se stali téměř celebritami. Za vším stojí současná móda fotit domácí mazlíky v různých podivuhodných pozicích a dávat je na internet.

Někdo je nadšeně sleduje, někdo říká věty ve smyslu: Kam ten svět spěje, když mají lidé čas na to oblékat psy, stylizovat je do podivných póz a neustále je fotografovat? Jenže jde o průvodní jev současné posedlosti sdílením fotografií a snažením se vytvořit takové, na které se na sociálních sítích podívá co nejvíce lidí.

V Česku se v tomto směru proslavila ministryně obrany Karla Šlechtová, když na pietní místo – hrob neznámého vojína na Vítkově -  posadila svého milovaného pudla. Trůnil tam hned vedle věnce. Politička si snímek vyvěsila na svůj Instagram a byla z toho taková mela, že se musela veřejně omluvit. Inu, pudl na hrobu neznámého vojína je opravdu dost silná káva.

To další milovníci psů, kteří propadli jejich fotografování, jsou výrazně šikovnější. Na svých miláčcích už vydělávají. Pokud mají jejich stránky vysokou sledovanost, nabalují se na ně reklamy. A tak například kavalír king charles španěl jménem Toast se stal tak slavný, až ho angažoval do reklamy výrobce slunečních brýlí. Fotka psa s vlajícíma ušima a vystrčeným jazykem v černých brýlích se stala jednou z nejznámějších reklam. Některé, jako třeba anglickou buldočku Mayu, sleduje běžně na Instagramu přes sto tisíc lidí. Její panička tam přidává stále další fotky, na nichž různě oblečená a zpitvořená buldočka pózuje. Další takovou hvězdou je Tucker, o jehož rase je vhodno raději ani nespekulovat. Je z útulku a trpí nedostatkem pigmentu a k tomu ještě nemocí, která způsobuje deformace. Je zkrátka pořádně ošklivý a původně si všichni v útulku mysleli, že si ho nikdo nikdy nevezme. Měl štěstí. Vzala si ho dívka, které nejenže se o něj dobře stará, ale udělala z něj internetovou hvězdu.

Ať už se na módu fotografování zvířat díváme jakkoli, tento příběh je hezký aspoň z toho důvodu, že ukazuje, že i o nemocné psy může být dobře postaráno. Zkrátka, příběh Tuckera je příběh o štěstí. Mnohé zvířecí internetové hvězdy svým pánům vydělávají miliony díky tomu, že se staly celebritami. Spousta dalších lidí si však své zvířecí kamarády fotí jen tak pro radost.

Každopádně je fakt, že právě zvířata jsou na fotografování velmi vděčnými objekty. Není jednoduché je přesvědčit, ať pózují, ale když se to povede, většinou to stojí za to. Tak tady je malá inspirace, co všechno šíleného nyní lidé se svými pejsky na internetu provádějí. Tedy, pro někoho inspirace, pro někoho spíše odstrašující příklady.

 

Hana Charvátová

 

 

 

pes
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Na druhou stranu je fakt, že zvířátka jsou vždy úžasně fotogenická a to v každé situaci. Jen by to chtělo naučit je dívat se do zrcadla, aby se různým potřeštěným nápadům lidí s chutí zasmála.
Jana Šenbergerová
Čím "rozkošnější" zvířátko, tím praštěnější jeho majitel. Být zvíře, tak koušu a škrábu ...
Eva Mužíková
Pohled na pejsky s brýlemi, klobouky a jinými " módními doplňky nesnáším. Pejskovi nezbývá nic jiného nežli držet, majitele bych nakopala s chutí do zadku...
Marcela Pivcová
Souhlasím se Zuzkou - a to, co pro své zvířecí miláčky takovíto lidé dělají, se nedá nazvat láska ke zvířatům. To je jen snaha upoutat pozornost lidí, na co všechno majitel má. V televizi kdysi ukazovali "nejbohatší" pejsky - z různých zemí, včetně pejska jedné mladé české dámy, tehdy jsem nenacházela slov k zhodnocení takové "péče". Lidská blbost je totiž ještě příliš slabý pojem.
Zuzana Pivcová
Někdy, když jsem u sestry a vidím stanici Mňau, tak bych ty majitele domácích mazlíčků někdy s chutí praštila. Většinou jsou to sice asi americká videa a Američané jsou schopni udělat ze zvířat láskyplně maškary, ale některé VIP obchody u nás (třeba Anděl) nabízejí také psí módní výbavičku. No, nic, hlavně, že je snad nikdo viditelně netýrá.
Věra Ježková
Jestlipak ty majitele zajímá, jestli se to jejich miláčkům líbí? Nejspíš ne. Je to šílenost. A paní Šlechtová – škoda slov.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.