Jsou kočky léčitelky?
Ilustrační foto: pixabay.com

Jsou kočky léčitelky?

24. 6. 2018

Kočka je tvor tajemný, opředený mnoha mýty. Kočky byly mnohokrát v historii a v různých civilizacích i uctívány jako božstvo. Já se domnívám, že důvodem je schopnost vnímat velmi citlivě energie. Mám na mysli především základní energii, známou jako či, tchi, reiki, vesmírná energie a nebo i jinak.

Je to všudypřítomná energie specifických vibrací, která je podmínkou životaschopnosti každé živé buňky. Člověk má schopnost vnímat tuto energii velmi omezenou, a zřejmě ji neustále ztrácí. Pravděpodobně dříve byl v tomto ohledu mnohem citlivější. Který živočich je na tuto energii nejvnímavější, nevím, ale kdyby se prokázalo, že je to kočka, nedivil bych se tomu.

Kočka energie vyhledává
A tady je i důvod, proč, když máme někde nemocné místo, můžeme očekávat, že se k němu přijde přitisknout. Když v našem těle dochází k procesu hojení, je zde zvýšená potřeba této energie. Náš organismus ji sem začne stahovat nejen z jiných částí těla, ale i z okolí. Tím dochází k její koncentraci. To je něco, co děláme podvědomě. To dělají i lidé, kteří existenci této energie popírají. Každý, když ho něco bolí, na toto místo přiloží dlaň. Podvědomě cítí, že mu to pomáhá, ale mnohdy toto počínání nedokáže vysvětlit. Přitom důvod je prostý. Uzavírá se tím určitý energetický obvod a proudění energie postiženým místem je intenzivnější.

A kočka koncentraci energie nějak pozná. Možná ji i vidí, ale podle mých zkušeností ji vnímá určitě i jinak.

Může tedy kočka léčit?
Nesetkal jsem se s ničím, co by tuto teorii nějakým způsobem potvrzovalo. Ale podle zkušeností, které z působení energií mám, to lze předpokládat. Ve starých textech jsem se setkával s termínem: „léčení stínem“. Podařilo se mi zjistit, že je to obrazné označení pro situaci, kdy pouhá přítomnost v blízkosti osoby, vyzařující silnou a vyrovnanou pozitivní energii, je léčivá. Kočka určitě takovou energii má. Zajímavostí je, že má opačnou polarizaci.

Také si povšimněte, že si k vám v naprosté většině lehne tak, že je hlavou k vašim nohám. Možná ale, že právě opačná polarizace zvyšuje léčivost. Já sám ji vnímám jako velmi pozitivní. Proto si nemyslím, že by přítomnost kočky mohla ublížit.

mezi nebem a zemí
Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Věřím na to, že zvířata mají mnoho "nadpřirozených " schopností (řečeno lidským jazykem). Jsou totiž spojeni s přírodou. My se bohužel od přírody čím dál tím víc vzdalujeme. Bohužel k naší škodě.
Marcela Pivcová
Já mám dvě kočky - léčitelky doma a třebaže mi někdy způsobí dost starostí, vždycky převáží to dobré, co mi svou přítomností dají.
Marie Seitlová
Ano, kočky jsou léčitelky a nejen oni. Mám vyzkoušeno více zvířat.
Hana Práglová
Mívali jsme kočku,psa,králíky , ale i další zvířata.U každého z nich mi bylo jinak dobře.Nejvėtší zážitek si pamatuji,když našeho pejska porazilo auto a mėl hodnė škaredė nemocnou nožičku.Tenkrát nebyl v blízkosti veterinář.Pomáhali jsme jak jen to šlo.Nakonec se léčby chytla naše kočička.Každou chvíli mu ránu olizovala (on držel-byli kamarádi) a za pár dnū byl k naší radosti v naprostém pořádku.Když ale cítila,že její život končí,odešla do sklepa a zemřela na uhlí.Asi proto,že vědėla,že tam dennė chodíme a najdeme ji...
Margita Melegova
Kocka lecitelka, ano hlasuji vsema deseti, uplne mi staci kdyz se prituli, citim jeji teplo, predeni a je mi dobre.
Zorka Horká
Bez pochyb jsou, já tomu věřím. Jen není každému z nás "dáno", aby to vnímal. Pěkně jste to popsal.
Libor Farský
Někteří zvířata rádi nemají a netají se tím, jako náš pan Mendlík. Ale daleko horší je, že existují lidé, kteří zvířata týrají. Jako ten nedávno publikovaný případ s týráním psa. Ale snad již se blíží doba, kdy tito parchanti budou trestáni natvrdo, ne jen pokutou.
Jiří Libánský
Nepochopím, že jsou lidé, kteří nemají rádi zvířata.
Libor Farský
Nevím nakolik se jedná o reakci na energetickou potřebu nebo čistě o souznění lidské a čiči duše ale jisté je, že na mne také blahodárně působilo, když se můj kocourek naučil mi vždy večer při mém relaxu u kávy vyskočit mi na klín a krásně vrnět.
Ilona Erika Kolář
Určitě jsou léčitelky, souhlasím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%