Stará a bez peněz. Přesto půvabná
Ilustrační foto: ingimage.com

Stará a bez peněz. Přesto půvabná

30. 7. 2018

Nemohu si dovolit utrácet, nevypadám už jako dříve. Tak je zbytečné přemýšlet nad módou a kosmetikou. To si časem začne říkat mnoho žen. Mnohdy rezignují zbytečně. Už dávno neplatí, že půvab musí být spojený s penězi a mládím.

Vzdát starost o to, jak žena vypadá, je jasnou známkou toho, že vzdala celý život. Jistě, jsou období, kdy mají mnohé ženy velké starosti, například zdravotní problémy, ať už se samy se sebou nebo s příbuznými, a tak jim móda a kosmetika připadají jako naprostá zbytečnost, na kterou jim nezbývají síly, čas, peníze. Ale přesto se dá vždy zabojovat a dát světu najevo: Nevzdávám to, jsem pořád zajímavá žena. Jak na to? Tady je několik tipů.

Není třeba stále měnit oblečení. Nezoufejme nad tím, že si nemůžeme kupovat stále nové a nové hadříky, jak jsme často byly zvyklé v době, kdy bylo lépe. Mnohé celebrity považované za vzory stylu a vkusu, často nosí v podstatě stále stejné věci. Našly totiž svůj styl. Takže vůbec nevadí, když žena nosí stále stejný černý rolák nebo stále stejnou bílou košili. Není to známka toho, že si nic dalšího nemůže dovolit, ale známka toho, že se v tomto prostě cítí dobře. Má svůj styl.

Lakujte. Lak na nehty se dá pořídit klidně i za dvacet korun. Stojí minimum, ale udělá hodně radosti, parády. Lakujme. Neříkejme, že už máme staré vrásčité ruce, na které se lak nehodí. Že stále něco děláme, tudíž se hned sloupe. Nalakované nehty jsou symbolem dámy, ženy, která je ženou za každých okolností. A hlavně, lak stojí opravdu pár korun, stačí se jen prohrábnout tou obrovskou nabídkou, všímat si slev. Taková červená barva je věčným symbolem dámy, i kdyby šlo o dámu, která se právě rýpe na zahrádce. 

Pečujte o nohy. Ztvrdlá ošklivá kůže na patách se, bohužel, s přibývajícím léty, objevuje stále častěji. Stačí se v teplých dnech rozhlédnout kolem se. I když má žena krásné drahé sandály, jak z nich koukají tvrdé rozpraskané zčernalé paty, zle je. Takže pečujme o nohy, co to jde a když to nejde, nahraďme sandály balerínami či tenkými teniskami.

Odlišme se. Neříkejme, že to či ono se už od určitého věku nehodí. Nedívejme se, co nosí stejně staré sousedky či kamarádky. Když jsme byly mladé, chtěly jsme se odlišit, zaujmout, provokovat. Tak proč se k tomu nevrátit? Proč si na hlavu neuvázat barevný šátek, který roky leží v šuplíku? Nebo připnout si tu obrovskou brož, kterou jsme si koupily před třiceti lety připadá nám absolutně nemoderní a nemožná? Nic to nestojí a může to být zábavné.

Pozor na velké změny. Přistupujme opatrně k nabídkám kadeřnic, které nám chtějí výrazně změnit barvu vlasů nebo kosmetiček, které nám chtějí vytrhat obočí a namalovat dlouhotrvající barvou úplně nové. Pokud nemáme dost peněz na to, abychom chodily ke kadeřnicím a kosmetičkám často a pravidelně, je lepší vsadit na přirozenost. Lepší jsou šedé vlasy, než vlasy rezavé s pěticentimetrovou šedivou pešinou, která světu jasně dává najevo, že majitelka nemá čas, sílu, náladu nebo peníze na to, aby šla ke kadeřnici.

Věřme si. Říká se, že krása vychází zevnitř. Mnozí to považují za frázi. Jenže pak se rozhlédneme kolem sebe a často zjistíme, že se nám více líbí žena, která není výrazně krásná ani oblečená podle poslední módy. Je prostě zajímavá. Zajímavější, než dáma, která si může dovolit každý měsíc utrácet tisíce za to, aby byla dokonalá. Jenže dokonalost je někdy spíše odrazující a ve vyšším věku to platí dvojnásob.

móda
Hodnocení:
(4.9 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Pro moje ruce vždy bylo a je důležité to, co k Zuzčině příspěvku 11:42, napsala ve 12:02 Marcela.
Jitka Caklová
Mám od narození nevzhledné ruce včetně nehtů, které jsem si nikdy nelakovala a ruce zdobí pouze snubní prstýnek. Na kosmetice, pedikůře, či manikůře jsem nikdy nebyla, stačí mi nůžky na nehty a na vaně pemza na udržování pat. Nalíčená jsem byla pouze na svatbu syna a 2x na módní přehlídku i60. Co pamatuji, měla jsem, zřejmě vrozená, spadlá oční víčka a nadočnicové oblouky (nyní již odoperované), tudíž líčení očí bylo pro mě zcela bezpředmětné a už mi to i po operaci zůstalo. Nikoho nepodezírám, že nemá doma zrcadlo, před ním se dá vždy udělat póza, ale určitě bych přála některým dámám, obzvláště těm v letech, aby viděly, například na videu jak vypadají zezadu při chůzi na podpatcích v nestřeženém okamžiku. Možná by jim sebevědomí poněkud kleslo.
Jarmila Komberec Jakubcová
Souzním s názorem Ájy a protože ji osobně znám vím, že je to vždy prima upravená "kočka".At má džíny i sukně, vždy je oblečená a vkusně nalíčená.
Marcela Pivcová
K Zuzky věcnému příspěvku ještě doplním, že podle mého mínění je důležitější než krásné ruce to, co s nimi žena dokáže udělat - vytvořit.
Zuzana Pivcová
Včera jsem na ulici v Táboře potkala dvě zralé dámy, z nichž jedna měla účes Kleopatru, výrazně černou barvu, právě tak a ještě daleko nápadněji oči orámované černou barvou kolem dokola, výraznou červenou rtěnku a hodně vyschlou vrásčitou tvář. Černé upnuté šaty na nepříliš modelovaném těle. Nebyl to žádný klimakterický diblík, avšak celkově jí tato úprava neprospěla. Některé zdravotní vady na sobě člověk zkrátka má a s nimi něco z módy nejde dohromady, viz třeba právě lodičky. Každý je typově jiný a každému sluší něco jiného. To je každého věc.
Dagmar Bartušková
Celý život jsem chodila nalíčená, s různě barevně nalakovanými nehty. Neodhodila jsem to ani s nástupem do důchodu. Proč taky? Rtěnka karmínová, korálová nebo lila, s leskem nebo bez, bezbarvá nebo žádná (u vody). Taková jsem já. Ať jedu na výlet nebo jdu do společnosti, jsem upravená. Setkávám se s obdivem - hlavně u mužů. Nohu mám úzkou,, žádné haluxy, tak si ráda vyjdu v lodičkách. Podpatky jsou nohy ženy. A co vizitka - ruce? Pokud jsou pěkného tvaru, snesou jakýkoliv lak. Odpudivé je, když jsou neforemné, se světlým lakem nebo bez, a pomalu na každém prstu prsteny. To vypadají tyto "dámy" jak z kramářské boudy. Právě mám nalakované nehty černým, lesklým lakem, ladí mi k oblečení, ve kterém za chvíli vyrazím do víru velkoměsta na příjemnou schůzku. A věřím, že se budu líbit. ;-)
Zdenka Hillová
Hezký upravená žena má být v každém věku(líčím se stále) nehty si lakuji bezbarvým lakem ,nebo ne přiliž nápadnou barvou oblečení takové ,které si mi libí na svůj věk je smutné jak starší žena chce vypadat jak její vnučka i takové znám
Dana Puchalská
Umět stárnout s grácií je kumšt. Někdy to ovšem u některých žen asi nejde. Hrají si na to že jsou mladé a občas z toho všeho vyjde tzv. klimakterický diblik a to už je docela smutný pohled.
Marie Doušová
Mám pocit , že se nic nemá přehánět. Stačí být vždy čistě a vkusně upravená .Každý nemá na to chodit po salónech .
Zdenka Jírová
Rudé nehty, rudou rtěnku a rudé vlasy - to myslím z žádné ženy, tím více ze starší, neudělá dámu. Ani boty s výrazně vysokým podpadkem neudělají chůzi pružnou a mladistvou, spíš to připomíná chůzi na chůdách. Mám jednu známou, která je toho příkladem. Ovšem celkově o sebe pečovat je důležité. Chodím 1x měsíčně ke kadeřnici , na úpravu nehtů a podle potřeby na pedikúru. Kosmetiku mi občas udělá dcera, jinak s pletí ani s vráskami problém nemám. Výstřednímu oblečení se vyhýbám, nenosila jsem ho ani za mlada. Ve vyšším věku určitě platí, " že méně je více".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.