Fotoreportáž  - Ráno u řeky
Foto: autorka

Fotoreportáž - Ráno u řeky

24. 8. 2018

Řeka Labe u nás, rozuměj tedy v Roudnici nad Labem, cestou od pramene přibrala do svého toku mnohé menší říčky a potoky. Obohacena též vodami vltavskými tu plyne širokým tokem vstříc Portě Bohemica, Bráně Čech. Ráda chodím k řece v zimě i v létě, ačkoliv se to možná nezdá, vždycky je tam něco k viděni. Ale přece jenom ji vidím nejraději s koupajícími se bílými mráčky, které se ve vodě zhlížejí jako v zrcadle. Podle řeky vede dlouhatánská cyklostezka, po které se můžete na kole svézt až do Německa, což často činí němečtí turisté. Autobusem i s koly se nechají dopravit do Prahy a pak si užívají jízdu kolmo domů do Saska. Já tedy chodím k řece pěšky. Když sejdu z našeho sídliště dolů, mám dvě možnosti. Podle momentální nálady se rozhoduji, jestli se dám doleva po proudu k Židovicím nebo doprava proti proudu k Dobříni. Pro dnešní letní fotoreportáž jsem spojila dvě ranní vycházky oběma směry. Při jedné z nich mě překvapila i výletní loď - moderní kolesový parník Elbe Princesse, neboť jsem byla přesvědčená, že pro nízký stav vody v suchém létě lodě odpočívají a čekají na přísun vody. Více slov, myslím, netřeba.

Kolesový parník Elbe Princesse II odplouvá

Můj příběh procházka
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
Krásné !!
Dagmar Bartušková
Paráda!
Eva Mužíková
Alenko, Ty jsi byla v dřívějším životě jistě fotograf : Nádhera..
Marie Novotná
Moc hezká rána.
Jitka Caklová
Álo díky za krásné pohledy, které si mohu alespoň dodatečně vychutnat :-). Když jsme tudy onehdy šly, foukal ledový vítr, že zima zalézala až do morku kosti a byly jsme rády, když jsme vyšly na vrch, do města, kde hřálo slunce.
Eva Balúchová
Prošla jsem se s tebou kolem Labe.Hezky vám to tam všechno kvete.Krása!
Dana Puchalská
Super fotoreportáž. Hned bych se vydala směr Labe. Je to tam k r á s n é. Děkuju
Zdenka Jírová
To byla krásná procházka s nádhernými fotkami.
Zuzana Pivcová
Moc hezké. Jsi holka čiperka. Udělala jsi mi radost.
Jana Šenbergerová
Krása! Nekritizuji, jen mě po tvé žádosti při pohledu na fotku napadlo: "Jak dole, tak nahoře." Ráda bych se tudy prošla nebo projela na kole.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.