Nastal čas kaštanů. Pojďte si hrát
Ilustrační foto: pixabay.com a pinterest.com

Nastal čas kaštanů. Pojďte si hrát

12. 9. 2018

Může to být způsob, jak zabavit vnoučata. Nebo si vytvořit hezkou dekoraci. Nebo si prostě jen z procházky přinést v kapse něco milého, co se dobře žmoulá v ruce. Ano, řeč je o kaštanech.

Je škoda nechat je bez povšimnutí. Mohou totiž přinést do života spoustu zábavy. Je jedno, jestli je nám pět, deset, třicet nebo sedmdesát let, kaštan je milý společník v každém věku. Dají se z něj vytvořit figurky na hraní i dekorace do bytu.

Takže je čas vzpomenout si na dobu, kdy jsme vyráželi do parků a lesů a přinášeli domů plné kapsy těch hladkých příjemných kuliček. Patřily k dětství. Ale proč si je nepouštět do života i teď? A je v podstatě jedno, jestli se s nimi budeme bavit společně s vnoučaty nebo třeba s partnerem či partnerku na vycházce. Zda z nich vytvoříme hračky nebo je jen nasypeme do skleněné vázy a vytvoříme tak elegantní dekoraci.

Tady je malá inspirace, jak různě mohou kaštany zpříjemnit život a pobavit nás.

příroda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Kaštany ráda sbírám od dětství. Když rozloupnu ostnatou tobolku neboli ježka, jsem zvědavá, jaký kaštánek se uvnitř nachází. Že bych z nich teď něco vytvářela, nehrozí. Bejvávalo ...
Zdenka Jírová
Kaštany mám ráda. Vzpomínám, že se dšíve ve šklách sbíraly kaštany pro krmení lesní zvěře. Chodila jsem s dětmi velmi ráda je sbírat. Také jsem jim dělala zvířátka z kaštanů. Teˇ%d si jich vždy pár nasbírám k podzimní dekoraci. A v kapse mám vždy také jeden a žmoulám ho . Návrhy jsou moc hezké.
Jitka Hašková
Sbírám si kaštany každý rok před domem a nosím je v kapsách a hraji si s nimi
Alena Vávrová
Kaštany mám ráda a sbírám je a určitě některé nápady na dekorace z nich použiji pro radost malého vnoučka.
Marie Seitlová
Také si sbírám kaštany a nosím u sebe, jsou příjemné.
Jana Šenbergerová
Už se těším, až začnou padat. Také je mám různě po kapsách, miskách, skleničkách. Loni vyráběla dcera zvířátka a mně zůstal u počítače ježek. Uvedené nápady jsou moc milé.
Jana Šenbergerová
Danko, tím se netrapte, občas se to povede komukoliv.
Danka Rotyková
Omlouvám se všem, asi nějak špatně stisknu políčko VLOŽIT, že se mi už podruhé příspěvek stáhnul duplicitně. Musím si dát pozor ... ?
Mirka Motyková
Pěkně napsáno. Najdu je v kapsách saka či bundy . Věřím že pomáhají.....Mám je spojené s kolonádou a parkem v Luhačovicích, kde jsem s manželem každoročně na podzim...
Danka Rotyková
Taky se mi kaštany líbí, moc ráda se jich dotýkám. Pokud je nosím v kapse kabátu nebo bundy, neustále je žmoulám v ruce. V jejich pozitivní účinky věřím - už jen to dotýkání se jejich hladké slupky navozuje příjemný pocit ....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.