Návštěva Zahrady Čech 2018
FOTO: autorka

Návštěva Zahrady Čech 2018

23. 9. 2018

Ano, jedná se o každoročně pořádaný veletrh zemědělských produktů, strojů, zahradnických i stavebních potřeb, zahradního nábytku, prostě všeho, co zemědělec a zahrádkář potřebuje, nebo si myslí, že potřebovat bude. Počátek tohoto lidského hemžení sahá do roku 1976, koná se vždy v září v severočeských Litoměřicích a už to dávno není jen o zemědělství.

Na tuto akci jezdíváme téměř každoročně, vynechali jsme loni. Naplánovali jsme si  to na středu 19.9.2018. Ráno vypadalo podmračeně, takže příjemné počasí na takovouto akci. Vyzvedli jsme v Církvicích  kamarádku a po půl hodině dorazili do Litoměřic. Překvapivá byla už cena vstupného pro důchodce, bylo to 100,-Kč. No dobře, dostali jsme přidáno, tak budiž  Další překvapení nás čekalo uvnitř. Měli jsme pocit, že jsme spíš ve vietnamské tržnici. Takový počet stánků s oblečením, kabelkami a jiným artiklem, který měl k zemědělství hodně daleko, jsme tam ještě nezažili. Asi po hodině bloudění jsme konečně narazili na to, kvůli čemu jsme tam jeli, a to byly květiny.

Je škoda, že se ZČ vzdaluje tomu, proč vznikla. Přesto tam byly davy lidí, kterým to evidentně nevadilo, prostě důchodci. Dali jsme si obligátního langoše, nakoupili květenu a ovoce, vypotili litr potu, protože slunce se probudilo a sálalo jako o život, nafotila jsem, co se dalo, a hybaj z toho mumraje.

Snažila jsem se vyfotit výstavu jiřin, které už trochu uvadaly, retro výstavu, nějakou mašinku, ty mi moc nejdou, a okolí za Litoměřicemi. Řeknu bez mučení, že vymazat lidi, aby mi nekazili fotku,  je docela fuška, ale povedlo se.

Přeji všem krásný pohodový podzim.

příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Na ZČ jsme byli jen jednou, ale je to už hodně dávno a pamatuji si jen únavný návrat autobusem po celodenním trmácení. Ti stánkaři platí nájem za poskytnutí plochy, že by to bylo zase jen o penězích? Jsou na každé akci, škoda. Ta jablíčka na fotce jsou přímo k nakousnutí. Mňam. Ráda jsem se podívala na fotečky a připomněla si nedávnou krátkou návštěvu Litoměřic.
Jana Šenbergerová
Nikdy jsem na výstavě Zahrada Čech nebyla, proto jsem ráda, že jsi mi umožnila alespoň virtuální návštěvu. Ta jablka Gala se přímo smějí. Mám je ráda, dala bych si. :-)
Naděžda Špásová
Děkuji za vaše příspěvky, cením si toho. :-)
Zdenka Jírová
Jezdíval ijsme na ZČ hned při jejím vzniku. Vzpomínám, že tam bývala soutěž "Jablko roku". Vystavená jablka byla nádherná. Byla jsem tehdy členkou Klubu Receptáře. Receptář s panem Podlahou jsem nikdy nevynechala a jsem jeho pravidelnou divačkou i dnes s panem Postráneckým.
Alena Vávrová
Já tam stále jezdím ráda, i když už také nepravidelně. Byla jsem na ZČ vloni s naším klubem seniorů, předtím i sama. Mám k Litoměřicům a okolí vztah a na samotnou ZČ krásné vzpomínky z minulosti. Letos to už nestihnu. Podle fotek vidím, že by se mi tam opět líbilo, stánky s hadry a tretkami, předváděčky různých "udělátek" a langoše a hromady halušek s uzeným prostě ignoruji...Naďo, dík za přiblížení letošního ročníku ZČ...
Marie Seitlová
Dík za představení výstavy, krásné fotky jiřinek.
Jitka Hašková
Díky, zajímavé a krásné.
ivana kosťunová
Letos mi to nějak nevyšlo, takže děkuji za zprostředkování dojmů. Asi bych byla taky otrávená z těch stánkařů- jako vy. Ale byznys je byznys. Fotky přesto ukazují tu zajímavější část. Jen na okraj- já když vidím, že někdo fotí, zastavím se, a nechám ho dokončit fotku. Ale lidi bývají někdy nevšímaví - nechce se mi věřit, že by do zorného pole vstupovali úmyslně.
Dana Puchalská
Krásné fotky. Ta poznámka o tržnici je prostě smutná realita dnešních dnů. Jsou všude, kam se vrtneme. Bohužel.
Jana Kollinová
Díky za zprostředkovanou návštěvu Zahrady Čech. S maminkou jsme tam jezdívaly jeden čas každý rok. Včera se z výstavy vrátil vnuk a pozval mě na prohlídku nově zasazených rostlin, které na výstavě koupil.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.