Něco na hlavu. Ale co?
Ilustrační foto: pinterest.com

Něco na hlavu. Ale co?

11. 10. 2018

Dříve bývalo zvykem, že dáma nevycházela ven bez klobouku. Nyní ta představa mnohé ženy spíše děsí. Čepice a klobouky mi nesluší, říkají. Je to škoda.

Klobouk, baret, zkrátka něco na hlavu. Čas od času nad takovou možností, jak zpestřit svůj šatník, zapřemýšlí mnoho žen. Ale pak ji zpravidla zavrhnou. Jenže pak potkají na ulici nebo vidí na snímku v časopise nějakou ženu se zajímavou pokrývkou hlavy a začnou znovu přemýšlet: že bych to zkusila?

Klobouky, barety a různé zajímavé kousky na hlavách téměř vymizely z běžného života. Stačí se rozhlédnout po ulici. Když už je příliš velká zima a vítr, zpravidla lidé narazí kulicha. Ale nosit klobouček či baret jen tak, pro parádu jako doplněk? To v poslední době dělal málokdo.

Trend se však obrací. Mladé dívky si nyní velmi často klobouky zařazují do svých šatníků. Nosí je k džínám, sakům, zkrátka jde o vyznavačky takzvaně pánského stylu, který bývá mnohdy zatraceně sexy. Klobouk už zkrátka dávno není legrační věcí, kterou nosí staré dámy, jimž zbyl v šatníku z doby, kde býval běžnou součástí oděvu.

Naopak, kloboučky či barety či jiné podivnosti na hlavách nyní nosí ženy odvážné, osobnosti, které se nebojí vybočit z davu. A je úplně jedno, jestli je jim dvacet nebo osmdesát let.

Jistě, ne každému každá pokrývka hlavy sluší. Nehodí se ani ke každému oblečení. Není úplně pohodlné nakráčet do přeplněné tramvaje v širáku.

Ale kdo se nebojí vnést do svého života trochu zábavy a odlišnosti, může se nechat inspirovat.

móda
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Dano, díky - ale než jsem přišla na to, že zrovna tenhle typ je pro mne to pravé- ořechové, to trvalo dost dlouho. Ve většině klobouků jsem si připadala jako podborovák. Chce to prostě vynalézat a zkoušet.
Danka Rotyková
Mně se líbí vlastně všechny modely a ten baret na titulním snímku bych si asi i troufla koupit. Potíž je v tom, že je dobré to, co si koupíme, také nosit. Ale bylo sem tam období, kdy jsem k mikádu moc ráda nosila bílý klobouček, baret jsem měla asi 2x. Pak konečně přišla móda čelenek a kapucí. A to mi naštěstí chrání před zimou dostatečně. Navíc se v tom cítím dobře.
Jitka Caklová
Ať si dám na hlavu cokoliv, cítím se v tom dobře a když přidám úsměv, je to ještě lepší :-) Přemýšlím, zda klobouk je ozdoba úsměvu, nebo úsměv ozdoba klobouku. Svůj první klobouk (profilové foto) a druhý o dva roky později, jsem si koupila v této prodejně http://www.modelpraha.cz/prodejny-a-dilna Jak autorka píše i když, pravda", v jiné souvislosti, tak "Klobouk už zkrátka dávno není legrační věcí".
Dana Puchalská
Ivano Tobě klobouky sluší. Viz Den matek a divadelní představení v Praze.
ivana kosťunová
Jano Š a Dano P - když dáte za nové zuby 100.000,- Kč, tak je taky všude budete ukazovat a budete chtít, aby to bylo vidět :))
ivana kosťunová
A co kšiltovky, bekovky, basebolky, kulichy, nebo třeba takový šál ? Mě se ta fialová hučka docela líbí, jen bych ji umístila na někoho jiného a k jinému oblečení.
Věra Ježková
Klobouky se mi líbí, ale na svou hlavu šedesátku narvu tak akorát rádiovku (baret). V připlácnuté čepici vypadám děsně. Ale od loňska mám širokou rourovou šálu, která jde ve velké zimě přetáhnou z krku přes tu rádiovku. A blbě to nevypadá.
Marie Doušová
Klobouky se mi moc líbí, ale nenosím je ,jen si občas nějaký koupím a uložím pak v šatně. Většinou nosím pletenou pásku na uši a čelo. V čepici se necítím moc dobře ,ale když je velká zima , tak je mi to fuk.
Dana Puchalská
Nosit klobouk je" vysoká škola "módy. Líbí se mi, ale nenosím je moc často. Fotky jsou hezké, až na tu fialovou děsivost č. 7. Takový klobouk mi připomíná šíleného myslivce. A že se modelky usmívají? To je dobře, lepší než kdyby se mračily.
Dagmar Bartušková
Klobouky nosím v poslední době ráda, a na všechny, které jsou na fotech dam bych si troufla dát na hlavu. . Musí se umět nosit a mít na ně "vějšku". Nedávno jsme na jedné z módních přehlídek předváděly klobouky zn. Tonak a všem modelkám velmi slušely. Model č. 1 - mám podobný tvar koupací čepice, také je líbivý. Šla bych klidně i do baretů, ale jen na chvíli.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...