Chvilka s Hanou Hegerovou
Foto z portálu Obrazky.cz

Chvilka s Hanou Hegerovou

21. 10. 2018

 „ Tu zpěvačku bych chtěl malovat. Má úžasný profil. Takový profil mají jen ušlechtilé rasy psů nebo koní“ Ohodnotil někdy koncem šedesátých let zvláštní nadčasovou krásu Hany Hegerové můj kamarád – student Střední uměleckoprůmyslové školy v Kamenickém Šenově. Tato slova se mi vybavila dnes, kdy probírám nespočet nahrávek a fotografií  Hany Hegerové.

Nebudu zde znovu připomínat její životopis, původní jméno, role ve filmu, to vše je notoricky známé. Chtěla bych se jen zastavit u jednotlivých etap jejího života a připomenout je jak jinak, než její tvorbou

Tak tedy- divadlo Semafor, Dobře placená procházka, role tety z Ameriky, které se zhostila s elegancí a šarmem.

https://youtu.be/PPeqWBLvnv4

Na hudební scéně se v té době vžil termín „šanson“. Ačkoliv ona sama toto označení neměla ráda, asi už se nikdy nezbaví označení „šansoniérka“, či zpěvačka šansonů. Zde je jeden možná trochu méně hraný.

https://youtu.be/HaC E7I8GbQc?list=RDHaCE7I8GbQ

 Nebudu vám tu prezentovat píseň „Levandulová“.  Zdá se mi značně obehraná a snad mi prominete - i přes mistrovskou interpretaci paní Hany - trochu vlezlá. Mám raději „Vanu plnou fialek“

https://youtu.be/IZ IUuO-yZUM?list=RDIZIUuO-yZUM

 A něco z pozdější doby

https://youtu.be/6FuuNunpyEs

Jistě si všichni pamatujete, možná někdo z vás měl i to štěstí zhlédnout naživo koncert Hany Hegerové za doprovodu Petra Maláska . Ale možná vás překvapí, že paní Hegerová byla zvána i na letní hudební  festivaly, kde sklízela vždy mezi mladými velké ovace. Proto bych chtěla tuto chvilku zakončit skladbou RAPpublika, kde si zazpívala s rappery a opět skvostně.

https://youtu.be/TB4BKRFKilY?list=PLT4 QtNwPh4pNTquCMD7EewIwtx7DnRo4M

Tato úžasná dáma dnes oslavila dne 20.10. neuvěřitelných 87 let. Představuji si ji v kruhu přátel se sklenkou oblíbeného drinku s jejím zvláštním profilem a charakteristickým úsměvem a ráda bych jí popřála k jejímu jubileu do dalších let zdraví, lásku a ještě spoustu spokojených let.

 

 

 

 

 

hudba osobnosti
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Bytost nádherná hlasem i ušlechtilým zjevem.
Marie Doušová
Ivo, mám moc ráda Hanu a jsem jejím posluchačem i když už jen z desek , které jsem si nakoupila. Vždy mě její písně dojaly a vtáhly do děje. Dík za připomenutí ,této vzácné ženy.
Libor Farský
Nikdy jsem nevynechal žádné nové představení v Semaforu a Hana Hegerová patřila k tomu nejlepšímu. Moc děkuji.
Blanka Macháčková
Moc krásné připomenutí. Opět dík, Ivano.
ivana kosťunová
Díky všem, kteří si se mnou připomenuli Hanu Hegerovou. Zuzko, nad písní Já ráda vzpomínám jsem taky uvažovala, nakonec ale ukázku nedala, protože s i to zdálo už moc dlouhé. Dám do videí
Eva Mužíková
Díky Ivanko za krásné připomenutí.
Hana Rypáčková
Jo, to je paní zpěvačka. Na prvním místě ji mám. Byla i na koncertě Šumava Rock v Sušici. Fakt mladými oblíbená..Sleduji její život, je statečná a raduje se i z tak omezeného bytí.
Věra Ježková
Je skvělá. Ivanko, díky. :-)
Zuzana Pivcová
Hanu Hegerovou jsem viděla prvně v TV, když mi bylo tak 13 let. To se mi nelíbila, zpívala Zlá neděle, na její vzhled i styl jsem ještě nebyla zralá. O to víc jsem ji do sebe přijala později. Některé písně jsem brala i velmi osobně, např. Tak už je tady čas, kdy láska nastavila dlaň a zeptala se nás, kdo vlastně bude platit daň.... Na jejím koncertě jsem byla asi tak v roce 1985, její projev byl projevem zkušené ženy, energické, citlivé, zklamané i smyslné. Dobře si to pamatuji. O mnoho let později jsem ji ještě potkala v Dlouhé ulici, to už byla velmi křehoučká. Před pár lety byl její stav už velmi vážný, tak jsem ráda, že stále žije, i když údajně již z bytu nevychází. Moc bych jí přála co nejlepší, poklidný konec života. Díky, Ivano, jsem moc ráda, žes ji svým obvyklým pohotovým stylem připomněla.
Dana Puchalská
Paní Hegerovou si poslechnu vždycky ráda. Děkuju za příjemné připomenutí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.