Létám ve snu i ve skutečnosti
Foto: autorka

Létám ve snu i ve skutečnosti

1. 11. 2018

Také jste měli nebo ještě míváte sny, ve kterých létáte? Kdysi jsem někde četla, že za to může chudokrevnost. U mě bych tomu věřila možná tak ještě při hubenosti v mládí, ale pak už sotva. Příčiny se tedy asi nedopátrám, ale určitě v něčem vězí.

Někdy jsem ve snu spíš kráčela než letěla. Na počátku bylo několik kroků jako při rozběhu na trojskok a najednou jsem stála a pak šla ve vzduchu a divila se, že se tam udržím. Jindy jsem na nějakém vyvýšeném místě klasicky rozpřáhla ruce a začala plout vzduchem tempy podobnými plavání stylem prsa. Někdy to byly lety třeba jen v místnosti nebo na zahradě, jindy ve větších výškách - nad městy, širokými údolími a vysokými horami. Jednou, a to bylo moje maximum, jsem letěla nad zeměkoulí, vnímala jsem její zaoblení, kontinenty i oceány.

V reálném životě jsem zatím letěla vždy jen s leteckými společnostmi a jednou vojenským speciálem. Zvláště po otevření hranic jsem takto letěla, kromě cest na dovolenou, v rámci svých služebních povinností ve vojenském archivu tolikrát, že už jsem si trochu zvykla. Leteckou dopravu mám ráda, ale určitý neklid zažívám hlavně při startu dodnes a jsem docela ráda zase na pevné zemi. V současnosti už letím jen jednou do roka na dovolenou a i to už záhy skončí. Delší lety mi nejsou fyzicky příjemné, takže let mimo Evropu bych si asi už nevybrala. Jedna senzibilka mi sdělila, že jsem v minulém životě havarovala s letadlem, proto na jedné straně záliba v létání, na druhé přetrvávající obavy. Věřím, že to mnohé z vás pobaví, ale nemusíte tomu věřit.

A moje Věřte - nevěřte? V jednom snu jsem přijela někam učit (to se mi díky dřívějšímu povolání němčinářky zdálo často) a ta třída byla podle sdělení někde úplně jinde než škola. Musela jsem se tam dopravit. Posadili mě do nějaké těsné kabiny, kde jsem byla sama. Když jsem se vydala na cestu, věděla jsem nabeton, že mířím "jinam", řekla bych, do jiného rozměru. Byla to pouhá fantazie nebo předzvěst toho, co mě čeká? Let na jinou planetu nebo do nebe? Nevím, jednou to jistě pochopím. A vám děkuji za pochopení už dnes.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Zuzko, tak to jsem na tom stejně jako Ty. Mnohokrát se mi zdálo, že se odrazím, krčím a natahuji nohy v kolenou a letiiiim...
Vladislava Dejmková
Občas ve snu létám, většinou když mě někdo honí a už je těsně za mnou, tak zoufale zamávám rukama a letím. Tím se zachráním a let je příjemný. Létání letadlem mi nevadí, pokud nejsou velké turbulence. Ty jsem zažila jen jednou a stačilo mi to.
Alena Tollarová
Mívala jsem docela často létací sny v dětství, občas ještě jako mladá, ale už dávno nelítám. Bývalo to příjemné, normálně jsem zamávala rukama a letěla jsem jako pták. Nepídila jsem se po tom, co by to mohlo znamenat. Ta fotka u zdi s namalovanými ptáky se mi moc líbí.
Jiří Libánský
Dřív jsem ve snu létal často. Poslední dobou vůbec. Nevím, jestli to něco reflektuje a jestli je to dobře, nebo špatně. Řekl bych, že spíš špatně. Že mi třeba v životě něco chybí. Že by úbytek fantazie?
Dana Puchalská
Létání je krása. Mně se často zdálo to, že jsem jela výtahem (pater-nosterem), ten dorazil do posledního patra a vyletěl ven z budovy. A vždy jsem se probudila celá vyděšená. Teď se mi často zdá o cestě vlakem.
Věra Ježková
Ve snu jsem létala několikrát, ale ne moc často. Vždy to bylo příjemné. Takže možná právě proto – sny mívám většinou nehezké. Letadlem jsem toho moc nenalétala, ale líbilo se mi to. Navzdory tomu, že mám trochu klaustrofobii a závratě. Senzibilce bych věřila, je to „rozumné“ vysvětlení. Zuzko, přeji ti ještě hodně šťastných letů.
Naděžda Špásová
Já ve snu nelétám, já jezdím autem, nebo před něčém utíkám. Mám občas tak blbé sny, že se ráno probouzím strašně unavená. Asi moc koukám na detektivky. Nikdy jsem neletěla a letět nebud, asi by to neudělalo dobře mému vysokému tlaku. Ale tvoje fotka z výšky je moc pěkná. Ty jsi taková citlivá duše, ty do toho nebe jednou poletíš zcela určitě. Ha ha :-)
Mirek Hahn
Za mládí jsem ve snu létal často a snadno. Později jsem měl období experimentování s meditacemi apod. a to jsem si uměl létací sny připravit. poslední dobou to občas zkouším, před usnutím, ale nedaří se mi, furt padám :-)
ivana kosťunová
Já ve snu nelétám a létání se bojím. Není to chorobný strach, ale pokud mohu, vyhnu se tomu. Bohužel jsem si neužila létání ani ve snu, pokud se pamatuji, tak ve snech před něčím utíkám, a nemohu dál, mám ztuhlé nohy, a dochází mi dech. Jsou to takové malé horory. Vysvětlení pro to nemám, možná jsem byla v minulém životě psanec- při mé nátuře je to docela možné. Docela ráda bych to někdy zjistila.
Elena Valeriánová
S tím letem do nebe ještě počkej, ještě ti toho musím hodně říct. Létání a chudokrevnost bych asi nespojovala, chudokrevností jsem trpěla, ale nelétala jsem :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...