Řídké vlasy. Co s nimi?
Ilustrační foto: ingimage.com

Řídké vlasy. Co s nimi?

26. 10. 2018

Někoho trápí celý život, někoho až ve vyšším věku. Každopádně je řídnutí vlasů problém, který dovede naštvat i ubrat sebevědomí. Na druhé straně existují majitelky řídkých jemných vlasů, které jsou celý život šik a nikdo na nich ten handicap nevidí.

Ať už má žena pevnou hustou hřívu nebo pár jemných rozlétaných vlásků, vždy je podstatné, aby našla správný střih. Nejhorší je, když se snaží o účes, který sice na jiné ženě vypadá dobře, ale je ho možné vytvořit jen z určitého typu vlasů. Každodenní natáčení, foukání, natož žehlení vlasům škodí a těm jemným dvojnásob. Ve výsledku tak mnohé ženy s jemnými řídkými vlasy dělají vše proto, aby jich měly ještě méně a v ještě horší kvalitě. Velmi často se to týká žen vyššího věku, které si ve snaze zakrýt tvořící se plešky, nechávají dělat trvalé ondulace nebo si vlasy tupírují a silně lakují.

Mnohem rozumněji postupují ženy, které zvolí hodně krátký prostříhaný styl. Pro majitelky jemných řídkých vlasů existuje několik zásad. Měly by používat co nejméně stylingových přípravků. To znamená různé kondicionéry, vosky, gely, laky. I mnohé šampony, které slibují, že zajistí větší objem a menší maštění vlasů, ve skutečnosti obsahují spoustu látek, které jemné vlasy dělají ještě jemnější, a tudíž takzvaně zplihlé.

Ideální je volit šampony s co nejméně chemickými přísadami, tady kopřivové, bylinkové, vyrobené na pokud možno co nejvíce přírodní bázi. Je třeba jich několik vyzkoušet a přijít na to, který sedí. Velmi často se stává, že jako nejlepší se ukáže být nějaký obyčejný, levný, zatímco v reklamách vychvalované přípravky, které údajně dokáží zázraky, zklamou.

Nejdůležitější ovšem je střih. Mnohé starší dámy se bojí radikálního krátkého střihu, jenže právě on se často ukáže být pro jemné chmýří ideální. Takový rošťácký klukovský rozcuch umí z nedostatku udělat přednost. Zapomeňme na řeči, že prostříháním budou řídké vlasy vypadat tak, že jich je ještě méně než ve skutečnosti. Prostříhané vlasy naopak udělají objem. Jsou mnohem lepší, než stejně dlouhé zplihlé jemné prameny. Ke kvalitě vlasů hodně přispívá i strava, ale faktem je, že pokud se jedná o dámy vyššího věku, už se stravou moc nezachrání. Jestliže v sedmdesáti začneme jíst ryby a avokádo, určitě to celkové kondici udělá dobře, ale nemůžeme počítat, že nám díky tomu narostou nové vlasy, byť se nám to v některých časopisech snaží namluvit.

Zajímavé je, že když se blíže podíváme na mnohé známé ženy, zjistíme, že na tom s kvalitou vlasů moc dobře nejsou. Na fotografiích a akcích, kde se předpokládá, že fotografovány budou, jsou samozřejmě pečlivě upravené, ale zkušené oko kadeřnice velmi často odhalí, že ve skutečnosti jsou majitelkami vlasů úplně normálních, mnohdy spíše nevalné kvality. Týká se to velmi často i známých žen, které jsou považovány za ikony stylu, jejichž účesy jiné ženy obdivují. Vtip je v tom, že ony kolem sebe mají lidi, kteří jim dokáží poradit, co je pro ně vhodné. A ony, pokud jsou chytré, jim naslouchají a samy za řadu lety dokázaly vypozorovat, co jim sluší, jaký účes se snadno upravuje, v jakém o svých řídkých vlasech nedají okolí vědět. Herečky jako je Meryl Streepová, Judi Denchová či Helen Mirrenová totiž opravdu nemají husté hřívy, ale úplně normální jemné vlasy jako spousta dalších žen vyššího věku. A přesto je mnohé ženy obdivují a myslí, si, že tak skvěle nikdy vypadat nemohou. Mohou, jde jen o to najít ten správný účes.

vlasy
Hodnocení:
(5 b. / 11 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Karel Boháček
Ostříhat na ježka. Zaručeně pomůže !!! Viděl jsem i zcela oholené lebky vamp žen - někdo si to může dovolit a je sexy.
Alena NOváková
Je mi 50 let a tento případ už mě také potkal. Vlasy mi teĎ hodně vypadávají a navíc jsou slabé. Hodně si o tom čtu a hledám informace a našla jsem na http://vsestihnu.cz/media/jak-podporit-rust-vlasu/ že na podpoření růstu vlasů funguje zařazení do jídelníčku více libového masa, zeleniny, sója, vajíčka, fazole a ořechy a naprosté omezení tuků. Začala jsem asi před týdnem tuto dietu dodržovat, takže zatím nemůžu říct, zda funguje, každopádně je součastí zdravého životního stylu, tak proč to nezkusit. Také tam jsou recepty na masky, které by měli růst podporovat, chtěla bych zkusit tu z bílků nebo cibule. I má matka má problémy s vlasy, takže je to asi dědičné a člověk s tím moc nenadělá.
Dana Puchalská
Myslím si to, co už napsaly dámy přede mnou. Jsou i horší případy. Nevěšte z toho hlavu.
Jana Gondášová
Článek zvaný k ničemu, málo vlasů střih nespraví, vlasů mám dost, ale mám zase vrásky , no a co, dokážu s tím žít. Milé dámy kašlete na to, v létě narazte klobouk, v zimě kulicha a jste šikézní furt, hlavně zdraví.......
Věra Halátová
Babička měla málo vlasů, otec měl málo vlasů, jeho bratr měl také málo vlasů. Pocházeli z Moravského Slovácka, takže se dá předpokládat, že babička byla prapraprapra...potomek některého z Hunských nájezdníků. Máme pěknou pleť, výrazné lícní kosti, ale málo vlasů. No a co? Ovlivním to nějak, neovlivním. Důležitý je obsah hlavy, nikoliv její "pokrývka".
Danka Rotyková
Také bohužel patřím k těm, kdo se musel v životě smířit s jemnými vlasy, které se dost mastí. Tedy žádná výhra. A jak přibývají léta, jejich hustota se snižuje. ☺
Marie Doušová
Vždy jsem měla vlasy na tři hlavy ,jak říkala moje kadeřnice. Nyní mám vlusů na jednu hlavu a stále jich asi bude ubývat.Zatím to jde.
Zuzana Pivcová
Co dodat? Je to genetická výbava a ještě hormonální záležitost. Když vidí někdo mou fotku z mládí, nechce věřit, že jsem to já. Takže tzv. z nouze ctnost - krátké vlasy. :-D
ivana kosťunová
To jsem se tedy mnoho nedozvěděla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%