Jak šel čas na zámku v Oslavanech
FOTO: archiv města

Jak šel čas na zámku v Oslavanech

31. 10. 2018

Hned, jak bylo vyhlášeno téma: Jak šel čas, mne napadlo, že bych měla napsat o našem zámku. Neznám totiž ve svém okolí památku, která by prošla takovou proměnou.

Ovšem, než jsem se k psaní dostala, začaly chodit do redakce články ostatních autorů a byly tak krásně zpracované, že jsem ztratila chuť do psaní. Proto v tomhle článečku nebudu psát nic o historii zámku v Oslavanech. Však  kdo by měl zájem, si ji vyhledá.

Zámek, původně klášter, často měnil majitele, v roce 1945 byl zestátněn jako německý majetek a různé organizace ho využívaly jako sklady, čímž chátral až do roku 1993, kdy přešel do majetku města. Začalo se postupně s opravami střech, ostatních budov, nádvoří i zámeckého parku.

Arkádové nádvoří patří k největším uzavřeným nádvořím v republice.

Momentálně se od zámeckého parku upravuje cesta do zahrady, kde bude restaurace, biotop, dětské hřiště a pěkný rezidenční dům. Město má další plány a snaží se, aby se obyvatelům v našem městě pěkně žilo.

Tak tedy jde čas u nás na jihu Moravy v Oslavanech.

Můj příběh Soutěž - Jak šel čas
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
A to já se můžu pochlubit, že jsem v zámku, resp. v přístupné části s expozici o hornictví a v muzeum s Tebou byla. Je tam určitě ještě hodně práce. Škoda, že jsi nenapsala článek dřív, ale já myslím, že si takhle můžeme srovnávat kdy chceme. Prima.
Eva Balúchová
Ano Ivano,mimo soutěž,důvod je ve druhém odstavečku.A taky jsem měla v tu dobu hodně výjezdů a nemohla jsem se soustředit na psaní.Ale fotky jsem měla a bylo by škoda je nezveřejnit.
ivana kosťunová
Evo, proč až teď ? Mimo soutěž ?
Ilona Erika Kolář
To byl úděl mnoha historických památek. Na nic nebyly peníze a tak takové skvosty chátraly.
Alena Vávrová
Jedním slovem p-a-r-á-d-a ! Moc se těším, až budu moci něco podobného napsat i o našem Valdštejnském zámku. I když, jak už jsem jednou zmínila, ten až tak zdevastovaný nikdy nebyl.
Dana Puchalská
Krátký,ale výstižný článek.Nikdy jsem tam nebyla a teď vidím,jak tam je krásně.Pěkně to opravili.
Zorka Horká
Ahá, tak to je info naprosto vyčerpávající. Tak už to jen dobře naplánovat :-)
Eva Balúchová
Zorko,zámeckou restauraci máme krásnou.Nová se bude dělat u biotopu.
Anna Potůčková
Kéž by se všechny památky takto zvelebovaly. V nedalekém Holešově je také krásný zámek s krásnou zahradou a i on nám krásní, už tam natekly peníze i z evropských fondů. Máme tu spoustu zajímavých a krásných míst, která by stála za návštěvu. Tento zámek za ni jistě také stojí.
Zuzana Pivcová
Ano, myslela jsem v současné době, tedy od toho roku 1993, odkdy je v majetku a správě města. :-D

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...