Fotoreportáž: Splněné přání
Foto autorka

Fotoreportáž: Splněné přání

15. 11. 2018

Tedy povím vám, že kdyby mi v létě někdo řekl, že v listopadu pojedu na houby, tak bych se asi zasmála. No a vidíte, sv. Martin mi splnil mé přání.

Už jsem se tu zmiňovala o tom, že moc rádi jezdíme na houby do Starých Splavů, Letos to s houbařením bylo hodně špatné, tedy u nás určitě. Navíc byly všude okolo zákazy vstupu do lesů a bylo vymalováno. Výlet do Splavů si každoročně dáváme s dcerou jako takovou třešničku na dortu, ale kvůli suchu to vypadalo bledě. 10.11.18 jsme byli na návštěvě u mé sestry ve Vroutku. Tamní lesy jsou také naše oblíbené, tak jsme se tam po obědě na chvíli zajeli podívat. Dceřin přítel zůstal v autě, já, Terka a Anička jsme napochodovaly do remízků a během chvíle našly asi 20 podborováků. Vzhledem k tomu, že jsme měli domluvenou ještě jednu návštěvu, tak to muselo stačit.

Abych to zkrátila. Slovo dalo slovo a cestou domů jsme se s dcerou dohodly, že se na sv. Martina pojedeme do Splavů podívat. Nedělní ranní vstávání moc nemusím, ale co člověk pro houby neudělá, že jo. Když jsme vyjížděly z Ústí, tak lehce pršelo, ale Máchovo jezero nezklamalo. Našly jsme sice ‘‘houby‘‘, tedy, abych byla přesná 4 kousky modráků, ale les a jezero mi to vynahradily.

Není nic krásnějšího, než ticho při procházce lesem, podzim se tu barevně vyřádil, plný košík bych sice brala, ale to, že jsme i letos navštívily Staré Splavy mi bylo dostatečnou útěchou.  

Možná, že při pohledu na fotky pocítíte také ten klid a krásu okamžiku.

procházka
Hodnocení:
(4.8 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Také Ti rozumím, lesní ticho je bezkonkurenční. Když jdu na procházku, jsem ráda sama, bez lidí. Jen tak si krásu přírody zcela vychutnám. Výjimka byla společnost Bertíka...Povedlo se.
Elena Valeriánová
Naďo, to ticho o kterém píšeš znám a mám ráda. A i pozdní podzim je kouzelník a s přírodou čaruje, jak je vidět na tvých fotkách. Bezva, ráda jsem šla s tebou na houby.
Zuzana Pivcová
Houby mám sice ráda a jsou pro mě vzácné, ale procházka s Tebou mi stačí!
Dana Puchalská
Krásná procházka s krásnými fotografiemi. Děkuju.
Jitka Hašková
Moc hezké.
Jitka Hašková
Moc hezké.
Blanka Macháčková
Úplně cítím to blaho. Nejen z hezkých fotek, ale i z textu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.