100. výročí vzniku naší republiky
Foto: autor

100. výročí vzniku naší republiky

19. 11. 2018

Vážení, všichni jsme svědky různých forem oslav stého výroční vzniku samostatného Československa. Já jsem si zvoli svou formu této oslavy a s pomocí svého nakladatele jsem vydal knihu o svém tatínkovi: "Tajné deníky ruského legionáře."

Několik let jsem sbíral informace od pamětníků, rodiny i z vojenských archivů a kniha je na světě. Až při jejím psaní jsem si uvědomil, v jakých "porodních bolestech" se ta naše milovaná republika rodila. Knihy vyšla v elektronické i tištěné podobě v nakladatelství Kosmas, no a pro ty, co nečtou rádi nebo dokonce nemohou číst, vyšla i jako "audiokniha" k poslechu. Bližší informace pro ty z vás, kteří mají o knihu zájem, najdete na www.kjk.cz .

Myslím si, že knihy na toto téma z knihoven a pultů prodejen knih již před lety zmizely a je to velká škoda. Má kniha není jen o válce a legiích, ale mapuje celý životní příběh mého tatínka, který zemřel, když mi byly 4 roky, a tak jsme se do jisté míry ve svých životech míjeli. Moc mi jako táta chyběl, a tak bych mu chtěl svou knihou poděkovat za ten malinký díl, kterým i on přispěl ke vzniku naší republiky ve které žiji já, mé děti i vnoučata. Děkuji, tatínku !      

knihy
Hodnocení:
(5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Naštěstí jsem si svého tatínka mohla užít. Jako 17 letý narukoval do 1. světové války a došel až do Itálie. Naštěstí válka skončila dříve než se dostal do nějaké bitvy. Můj strýc z matčiny strany takové štěstí neměl, zemřel 26. října 1018 na zranění v bitvě.Na svého tatínka moc vzpomínám, naučil mě hodně věcem . Narodil se 6. listopadu a včera by oslavil své 119 narozeniny.
Oldřich Čepelka
článek je vlastně jen úvodem pro nákup knihy, ale vypadá to poutavě. A hlavně, úplně chápu, že vám táta chyběl, já o něj přišel mnohem později a stejně mi chyběl a asi chybí, protože prostě některé věci vás nikdo jiný nenaučí a nevysvětlí... (a byl také v 1. sv. v.).
ivana kosťunová
Vypadá to zajímavě- určitě si nějakou objednám
Zuzana Pivcová
Když jsem ještě pracovala ve vojenském archivu, měla jsem v rukou řadu legionářských materiálů. Předpokládám, že jste pátral i tam, nyní na Ruzyni?? Určitě si Vaši knihu někde vyhledám, díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.