Do stovky! Nový projekt portálu i60
Ilustrační foto: ingimage.com

Do stovky! Nový projekt portálu i60

2. 12. 2018

Pořád se o tom píše a mluví - chůze je nejzdravější pohyb. Díky pravidelné chůzi se člověk udržuje v kondici, posiluje srdce, dodává si dobrou náladu. K propagátorům chůze se nyní přidáváme i my. „Do stovky“ je nový projekt portálu i60.cz a obecně prospěšné společnosti GENERACE i60, který vznikl za podpory MPSV a jehož cílem je motivovat naše seniorské čtenáře k chůzi zábavnou formou.

Pro někoho se může zdát sto kilometrů nedostižnou metou. Zdolat stovku během celého roku ale rozhodně tak těžké není. Vždyť to jsou zhruba dva kilometry týdně. A my vám tu stovku ještě zpříjemníme.

Jak to funguje?
Na hlavní stránce portálu i60 v horní části pravého sloupce najdete nyní nový banner "Do stovky". Po otevření stránky kliknete vpravo nahoře na odkaz Moje výlety. Pokud jste přihlášeni (registrováni) na portále i60, otevře se vám formulář pro vložení údajů o vašem výletě. Ten si mohou jeho účastníci nejprve naplánovat, a to tak, že do políček START a CÍL výletu vepíší část adresy, automat jii sám vyhledá a následně se na mapce červeně vykreslí celá trasa. Tu můžete ještě upravit podle nabídky Druhu trasy. Pokud budete ukládat informace z výletu po návratu domů, můžete k informaci o startu a cíli přidat i vlastní komentář - např. jak se vám výlet líbil, co zajímavého je možné v průběhu výletu vidět, ale třeba také, kde se dobře najít či dát si dobré pivko nebo kávu. V ideálním případě můžete o absolvovaném výletu napsat vlastní příspěvek a ten jednoduše připojit v příslušném formuláři o daném výletu.

Podmínkou pro vstup do "Klubu stovkařů i60" jsou fotografie ze startu a cíle výletu, které slouží ke kontrole, že účastník trasu opravdu absolvoval. Naopak nepovinnou možností je přidávat z cesty výletu zajímavá místa (a to jak na mapě, tak formou fotografií). Po vyplnění se údaje o trase uloží do systému a po každém výletě se jednotlivým účastníkům načítají kilometry. Pro všechny turisty, kteří během jednoho roku - do 30. listopadu 2019 - urazí 100 kiometrů, budeme mít připraveny malé dárky. Tři "stovkaři", kteří ke svým výletům připojí největší počet článků, obdrží od redakce jako cenu tablety.

Každý z registrovaných čtenářů si nyní může vložit jeden starší výlet na zkoušku, a to max. do 5 kilometrů. Další výlety už musí být nové.

Přejeme všem milovníkům chůze a turistiky krásné zážitky při výletech a hlavně, aby to dobře šlapalo až DO STOVKY!

 

Soutěž Do stovky Tip na výlet turistika
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.9 b. / 28 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Jani, mně se to včera také nepovedlo (narozdíl od první vycházky). Prý je to tím, že jsem měla start a cíl stejný, s čímž si nějaký ten vyyhledávač neporadí. Asi usoudil, že jsem zůstala doma.
Jana Šenbergerová
Tak jsem se opět snažila a udělala všechno přesně podle Jiřinina návodu, ale jakmile jsem uložila fotky zastávek, trasa z mapy zmizela. :-(
Hana Rypáčková
Aha.No, jo, díky Jiřino.
Hana Rypáčková
Přesně to mám taky tak...
Jana Šenbergerová
A jsem tu zas. Dana Kolářová byla tak hodná, že mě při vkládání výletu navigovala. Všechno bylo v pohodě, dokud jsem nepřidala fotky k zastávkám. Trasa na mapě zmizela a teď jsme objevili, že v Klubu stovkařů to až na pár vyjímek mají všichni. Bez zastávek dobrý, se zastávkami mapa bez trasy. Málem mě u toho trefilo. :-)
Jan Raška
Olinko, fotky jsou povinné. Právě ty jsou pro kontrolu, že člověk na výletě skutečně byl.
Olga Štolbová
Něco se už povedlo, fotky nemám. Proto nejde zveřejnit?
Olga Štolbová
Jsem na tom stejně jako Jana. Mapa výletu se nezobrazí, zkoušela jsem, možná 20krát
Jana Šenbergerová
Mně se na té mapě vůbec žádná trasa nezobrazí, proto není co zveřejnit.
Alena Tollarová
Vyšla jsem si ráno na vycházku a dělala cestou fotky ze zastávek s představou, že udělám jakýsi návod. Viz můj výlet 7.12. sídliště - sídliště. Snad jsem srozumitelně napsala, jak vložit fotky zastávek. Bohužel mapa mi načetla jinou trasu, než kterou jsem šla. Jano, dala jsi až dole Zveřejnit?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%