Žlutá či červená v zimě? Proč ne?
Ilustrační foto: pinterest.com

Žlutá či červená v zimě? Proč ne?

25. 11. 2018

Výrazné barvy. Žlutá, zelená, světle modrá, červená, oranžová. Většinou je spojujeme s jarem a létem. Ale co tak pořídit si výrazný barevný zimní kabát? Ano, je to riskantní investice. Když se ale podaří, může z ní být láska na řadu let.

Většina žen při výběru kabátu volí takzvané neutrální barvy. Černou, šedou, béžovou, hnědou. Je to logické a správné. Kabát není tričko, které po dvou letech vyhodíme.

Pokud jde o kvalitní drahý kus, čekáme od něj, že spolu prožijeme často několik let, mnohdy mnoho let. A tak si většina žen řekne: Šedý nebo černý je univerzální klasika a navíc se dá zkombinovat s kdejakou barevnou šálou.

Je to tak, ženy oblečené v klasické černé či béžové či šedé zpravidla vypadají elegantně, jde o takzvaný nadčasový styl. Jenže pak potkají na ulici někoho, kdo září. V kabátu nebo svetru v barvě, kterou by si nikdy nekoupily. A tu ženu si zapamatují, ohlédnou se za ní, zkrátka je upoutá. Protože je jiná. Protože má v zimě barvu, která k zimě takzvaně nepatří.

Ty odvážnější ženy zkusí aspoň párkrát v životě zaexperimentovat a vyrazit i v chladných dnech v něčem naprosto výrazném, v takzvané letní barvě. Někdy stačí růžový pletený kulich, velká žlutá šála nebo výrazně červený klobouk. Není špatné začít s barvami například v podobě zimního svetru, ideálně roláku, který z nenápadného kabátu bude odvážně vykukovat. Může to být první krůček k odvážnějšímu skoku, tedy pořízení si výrazného kabátu.

Barevné kabáty budou mít vždy více odpůrkyň než příznivkyň. Ale když pak nějaký takový v šedi podzimních a zimních ulic zazáří, zpravidla vzbudí pozornost.

Tady je malá inspirace, že některé ženy se barev ani v zimě nebojí a že výsledek bývá zajímavý. Ale hlavně, že v tomto případě na nezáleží na věku nositelky.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Líbí s mi model 3,5,9 snad na babičku model s bleběmodrým plétem.Jinak nic.Jinak bych si na sebe z těch daších modelů na běžné chození neoblékla.Jak píše Věrka nenositelný model ve žluté.Hodně stará paní a nehodí se to na ni.I když mám ráda žlutou tak ani náhodou,ani ty elasťáky nebo co to má.
Marie Faldynová
Miluji azurovou. Jednou v životě jsem si koupila azurově modrou bundu. Byla víc v pračce, než na mě. Na cestování je lepší praktická barva - a do lesa na výlet vlastně taky. A na módní přehlídce by mě asi nechtěli :-))
Zdenka Jírová
Dámy na obrázku se určitě oblékly do těch oblečků jen pro focení, nevěřím, že by to byl jejich běžný šatník.
Zdenka Jírová
Barvy mám ráda ,ale výrazný barevný kabát bych si nepořídila ani, když jsem byla mladá. Moje maminka mi říkala : " Kabát není na jeden rok ani ho nemůžeš např. v červené barvě nosit každý den, za chvíli by si tě všichni pamatovali jako Tu, v tom červeném kabátě." A maminka má vždycky pravdu. Řídím se tím celý život a nikdy jsem nelitovala.
Zuzana Pivcová
Mám sice ráda barvy, ale na druhou stranu oceňuji u běžného kabátu hlavně praktičnost. Nejsem jedna z těch vyfotografovaných dam, které na sebe navlékly model pro fotografa nebo někam do restaurace či na korzo. Já jezdím městskou dopravou a nosím tašky a to vše přispívá k rychlému ušpinění oblečení. Kabát se až na výjimky prát nedá a čištění stojí u nás asi 400 Kč. A jedno na sezónu nevystačí.
Dana Puchalská
Mně se nejvíc líbí model č.5. Souhlasím s Věrkou Ježkovou. Madam zřejmě opustila šapitó.
Vladislava Dejmková
Musím se přiznat, že skoro denně chodím kolem výlohy s barevnými kabáty a stále po nich pokukuji. Výsledek bude asi ten, že si žádný nekoupím. Svěží barvy mám ale ráda, tak to teď v hlubokém podzimu řeším alespoň barevnými punčocháči. Tato investice není tak veliká a veselá barva mi zvedne náladu skoro vždycky.
Danka Rotyková
Kabáty pestrých barev nenosím, ale svetry nebo šály, to už ano.
Věra Ježková
Žlutou a červenou nenosím. Jinak ale proti barevným kabátům nic nemám. Ta madam na poslední fotce podle mě vypadá, jako když právě vyšla z cirkusu.
ivana kosťunová
Patřím k těm, které se barev nebojí, ale na zimní kabát - teplý a kvalitně vypracovaný- bych asi použila také nějaký neutrální odstín, oživit lze vždycky barevnými doplňky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.