Manželská etuda

Manželská etuda

16. 12. 2018

Aneb, učím se za pochodu, jak brát život s humorem.............

Manžel se odvrátí od počítače a praví:

„Tak tady čtu, a představ si, že až umřu, dostaneš po mně ke svému důchodu 2 941 korun.“

Mám tedy na výběr ze dvou možností. Buď začnu pragmaticky přemýšlet, až ta doba přijde, co si za ty peníze každý měsíc koupím, a nebo začnu na veselejší notu. Samozřejmě jsem si vybrala druhou variantu a pravím:

„Vzhledem ke skutečnosti, že jsi mi před sedmnácti lety slíbil, že tu káru spolu potáhneme 30let, jinak se za tebe neprovdám, tak se žádné umírání konat nebude.

Manžel oponuje: "To bylo z mladistvé nerozvážnosti, atd, atd ..........."

Pokračuji: "Ještě máme 13 let před sebou, tak se smekej. A navíc, když připočítám každoroční valorizace důchodů, tak můj důchod se zvýší, tvůj důchod se zvýší a tím pádem i konečná částka po tobě s mým důchodem bude taková, že začnu juchat a to se dědci pomějou....... a možná se najde i nějaký mladší koník.....".

Po této úvaze manžel trochu znejistí, proto můj monolog končím větou:

„Ale naštval bys mě, kdyby sis po splnění slibu našel jinou babu, se mnou se rozvedl, s ní se oženil a ona pak jen slízla smetanu. No to bys mě tedy ale opravdu naštval.“

Na to manžel se spokojeným úsměvem a se slovy, „No, to taky není špatný nápad“, opět vrací svůj pohled na monitor a hledá další špeky………..  

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Nedvídková
Skoro jsem se lekla,že máme domácí odposlech, jako by sepsalo o nás...již 46 let kořeníme naše soužití podobnými rozpravy, špičkování . V poslední době tím dostáváme naši 14. letou vnučku, jak se říká do kolen. Čím dál častěji slyšíme, no teda dědo,no teda babi...a je veselo
Alena Tollarová
Něco mi to připomíná ... u nás to jiskří obdobně. Ráda říkávám, když se snažím dostat do krabičky olejovek, že kdyby mi utekl s nějakou blondýnou a zůstaly mi jen oči pro pláč a krabička olejovek, tak umřu hlady :)
Helenka Vambleki
Tak to má být, co se škádlívá... :-)
Marie Ženatová
Jitko, díky moc za nádherný a laskavý humor...
Eliška Murasová
Jitko, taky mám tento lehce černý humor ráda.
Marie Doušová
Smysl pro humor je ve vztahu dvou lidí potřebný a já ho hodnotím kladně. *********
Danuše Onderková
Jitko pěkné, i já mám ráda takový smysl pro humor, byť ho nesdílím se svou polovičkou, ale třeba s dětmi...
Jarka Wirterlová
Humor, který je mi velice blízký. Připadám si jako doma.
Soňa Prachfeldová
Laskavý humor
Zdena Proboštová
Teď už žádnou etudu nesplodím, anebrž jsem sama. Ale za mlada se mě muž zeptal, co bych dělala, kdybych se vrátila domů a našla ho v ložnici s jinou babou? Tak jsem pohodila hlavou a řekla, no zeptala bych se, jestli si milostivá dá taky s náma kafe, nebo hned vyrazí k domovu. Dost ho to konsternovalo :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...