Bojovat proti vráskám? Zbytečnost
Ilustrační foto: pinterest.com

Bojovat proti vráskám? Zbytečnost

17. 12. 2018

Pro někoho to může být protimluv. Být krásná s vráskami je pro mnohé lidi nepředstavitelné. Žijeme totiž v době, kdy se na nás ze všech stran valí návody a rady, jak se vrásek zbavit, jak je zamaskovat, jak s nimi bojovat.

Dříve byly vrásky považovány za naprosto přirozenou součást života. Když lidé zestárli, měli prostě vrásky. Bylo to stejně normální jako třeba to, že miminko má naopak pokožku hladkou a hebkou. Jenže nyní se svět veze na vlně posedlosti mladistvým vzhledem.

Devadesát procent krémů a kosmetických přípravků má nyní na obalech napsáno, že mají různé liftingové účinky, že jsou takzvaně anti-age, tedy určeny k boji proti vráskám. Souběžně s tím se ve světě rozjíždí nový trend. Spočívá v tom, že se proti vráskám přestává bojovat. Ono totiž už to slovo bojovat je směšné. Jak bojovat proti něčemu, co je přirozené, že?

Zkrátka, mnohé známé a úspěšné ženy odmítají podstupovat plastické operace a tvrdí, že jsou odhodlány zestárnout tak, že se nebudou snažit své vrásky odstraňovat či maskovat. A upozorňují na jednu vcelku logickou skutečnost – kdyby všechny ty protivráskové krémy opravdu fungovaly, už by přece lidé, kteří je používají, žádné vrásky neměli.

Každá žena má jinou pleť a jiné genetické dispozice. Některá má hodně vrásek už v padesáti, jiná jen pár v sedmdesáti. Každá je má jinde, na každé jinak působí na pohled. Krémy a kosmetické přípravky dodávají pleti potřebnou pružnost, mnohdy vitamíny, promašťují ji. To vše pleť potřebuje a čím je starší, tím to potřebuje více. Proto je důležité se o sebe starat v každém věku a vhodnou kosmetiku používat. Ale myslet si, že čím více bude člověk používat takzvaně protivráskových přípravků, tím méně vrásek bude mít, je poněkud, mírně řečeno, naivní.  

Když jde o vzhled, mnohem důležitější, než se starat o to, kde a jaké má člověk vrásky, je mít účes, který sluší a odpovídá typu vlasů i oblečení, ve kterém je dotyčný šik a cítí se dobře. Výsledkem pak je, že mnohé ženy s vrásčitými obličeji, vypadají zajímavěji a moderněji, než ženy, které jsou pečlivě vyhlazené botoxovými injekcemi. Často je to tím, že ty s vráskami mají zajímavé oblečení, výborný sestřih, zkrátka z nich vyzařuje sebevědomí a to, že umějí žít.

Tady je ukázka toho, že se v zahraničních módních časopisech a webech objevují ženy, které své vrásky rozhodně nezakrývají a už vůbec se z nich nehroutí. A přesto, nebo možná právě proto, nyní ve světě módy bodují.

péče o pleť stárnutí
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Dobrý článek. Vrásky ke stárnutí patří. Botoxová strašidla nemusím. Té modrovlasé madam bych se lekla taky.
Hana Rypáčková
Je zajímavé, že nejzachovalejší je tělo ...
Karel Boháček
..vrásky - to je kronika Vašeho života. Podle nich se pozná jaký si byl -a.
Zuzana Pivcová
Stejně se to pozná, když je některý obličej upraven na "mladší". Já bych na takovou úpravu nešla. Je pravda, že se mažu různými krémy, ale veškerou naději do nich nevkládám. :-D
ivana kosťunová
Rozhodně je mi příjemnější obličej, který má výraz, byť už se na něm projevily vrásky, než oteklý obličej bez výrazu a bez vrásek, a silikonem vyplněné "kačeří" rty. Tento trend vítám, proč by se měli lidé stydět za to, že jim je poněkud více let ? Všechny zde zobrazené ženy jsou daleko zajímavější, než silikonové čtyřicetileté "barbíny".
Jitka Hašková
Mnoho lidí neví, že kosmetické přípravky testují kontrolní laboratoře jenom na to, zda-li neškodí zdraví, ale vůbec ne na to, zda-li působí to, co nich píše výrobce nebo reklama. Dozvěděla jsem se to na U3V na VŠCHT. S článkem souhlasím, ač na ilustrační fotce ta dáma těmi modrými vlasy by mě spíše vystrašila.
Marie Doušová
Souhlasím s tímto článkem. Moje maminka nikdy nebojovala s vráskami a byla přirozeně krásná i ve stáří ,které uměla přijmout .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.