Doba hučková, trochu šílená
Ilustrační foto: pinterest.com

Doba hučková, trochu šílená

6. 1. 2019

Jsou znovu v módě. Čepice, kloboučky, šály kolem hlavy, čelenky, barety. Někdo jim říká hučky, někomu připadají směšné, někdo na ně nedá dopustit. Fakt je ten, že v této době, kdy v módě padla pravidla, co se smí a nesmí, je možné dát si na hlavu cokoli.

Měřítkem je jen odvaha nositelky a její pocit, že jí to, co na hlavě má, sluší. Pak už se meze fantazii nekladou. Některá žena dává přednost elegantním kloboučkům, jiná pleteným kulichům s bambulemi. Další ženy si libují v možnosti jen si tak hlavu obtočit šátkem či šálou, případně si zateplit uši před mrazem jen čelenkou.

Když se podíváme, co vše nosí ženy v ulicích zahraničních měst, mnohdy z nás spadne ostych a zapomeneme na větu, která nás mnohdy zbytečně prováží životem: tohle se přece nehodí. Ta věta už dávno ztratila smysl. Mnohdy totiž na ulici či na obrázku vidíme ženu, která má na hlavě něco, co bychom si tam nikdy nedaly a ona se nám, světe zboř se, líbí. Je zajímavá, jiná, netuctová, výrazná. A je úplně jedno, jestli jde o dvacetiletou slečnu v  klobouku nebo osmdesátiletou paní ve fialovém pleteném kulichu.

Tak tady je malá ukázka toho, co vše ženy nosí. A je na každé, jestli to ohodnotí slovy: směšné a nevhodné nebo slovy: skvělé a zábavné.

móda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(4.6 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Také narazím na hlavu ghučku, dokonce ráda ještě i od mamky pletenou, když jdu s pejskem na dýl, chci mít uši v teple.
Eva Mužíková
Tak to já jsem opravdu choulostivý člověk. V říjnu si nasadím, jak říkám "pohlavní" pokrývku a nesundám ji až v dubnu. Mám asi šest teplých čepic s kšiltem, čtyři kulichy, několik čelenek a opravdu velkou zásobu teplých širokých a dlouhých šál. Jednu jsem vytratila při posledním sezení v redakci, ale už jsem jí nahradila barevně stejnou. Zkrátka, bez pokrývky hlavy ani ránu. I když ty vlasy pod ní jsou vždy strašné....:)))
Vladislava Dejmková
Mám kulicha s bílou bambulí vlastní výroby a je mi v něm dobře. Nechápu ty, co chodí i v mrazu bez pokrývky hlavy. Lepší jakákoliv hučka, než nic.
Zuzana Pivcová
Dřív říkali, že mi jako pokrývka hlavy sluší vše, co si vezmu. Dnes hledím na účelnost.
Jana Slavíková
Pleteného kulicha s kožešinovou bambulí nosím už několik roků. Mám k němu i šálu a bambuli jsem udělala z polystyrenové kuličky, kterou jsem polepila kousky liščí kožešiny a provázkem přivázala ke kulichu. před praním ji lehce sundám.
Zdenka Jírová
Teď se opravdu nosí všechno, někdy je to vtipné, slušivé a někdy i troch směšné. Nedávno jsem byla na jednpm úřadě a musela jsem chvíli čekat než bude vyřízena žena přede mnou. Do tváře jsem jí neviděla, ale zaujala mě její čepice. Letos jsou v módě kulichy s kožešinovou bambulí. Mladým dívkám a ženám sluší a docela malé holčičky nosí na kulichu bambule dvě jako ouška. A ta paní přede mnou měla vysokého kulicha s dvěma velkými kožešinovými bambulemi. Když se otočila trochu jsem se musela bránit úsměvu, té paní do 60 moc nechybělo. Byla odvážná, já jsem se ještě k pokrývce hlavy nedopracovala, ale když bude mrznout, něco si koupím.
Jitka Caklová
Jsem na tom s velikostí hlavy a brýlemi jako Věrka. Je to opravdu problém, ale hlavu si z toho nedělám. Nosím všechno, do čeho se vejdu, ať si říká, kdo chce co chce :-) Drahé klobouky udělané na míru mám dva a je škoda, že je tak málo příležitostí, kam je vzít.
Alena Tollarová
Mně by se líbila čepice 12. Hanko, hučky snad mám pořád ještě na profilu v galerii. A možná i někdo další. Byla to trochu šílená hučková legrace.
Marie Faldynová
Také patřím mezi nositele čepic, nadchly mne měkké klobouky ze sametu(nebo čeho) které se příjemně nosí a hřejí. Dají se mezi nimi najít i opravdu slušivé. Čapka z fleecu, kterou nosím teď, je teplá i slušivá. Někdy je prostě třeba se rozhodnout, že jsem krásná!
Hana Čadová
Ráda pokrývky na hlavně nosím. Několik huček a baretů vlastním. Vůbec mě nevadí, když se za mnou někdo otočí. Hlavně, že je teplo!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.