Hádanka - vajíčka
autorka

Hádanka - vajíčka

9. 1. 2019

Moje poslední hádanka o barevných kuličkách asi byla dost těžká, řada z vás to vzdala bez většího přemýšlení. Tak přicházím s jinou, třeba vám bude nakupování vajíček bližší...

Farmář prodává na trhu vajíčka. Přijde k němu první kupec a ten si koupí polovinu vajíček a k tomu půlku vajíčka. Druhý kupec si koupí půlku zbytku a půlku vajíčka. Třetí kupec si koupí půlku zbývajícího zbytku a půlku vajíčka. Nezbylo ani jedno!

Kolik vajíček měl farmář na začátku? Respektive kolik vajíček si koupil každý ze tří kupujících? Pozor, vajíčka se nedají půlit!

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Logikou můj mozek zrovna nevyniká, ale ráda si si počtu, jak jsou na tom ostatní. Stále zjišťuji, na co pořád nemám, a to nejen po finanční stránce. :-)
Dana Kolářová
Díky za odtajnění řešení.
ivana kosťunová
A to já se budu ztrapňovat dál, pokud také něco neuhodnu :))
Marie Doušová
Hned jak jsem to přečetla ,tak můj mozek pravil ...nenamáhej se , je to marné ,je to marné.Gratuluji Všem, kdo na to přišel a namáhal si mozek.********
Zuzana Pivcová
Myslím, že tím jsem vyčerpala své schopnosti na tento rok a dál už budu jen koukat. :-D Díky.
ivana kosťunová
Taky gratuluji- skvělý úsudek.
Vladislava Dejmková
Řešení: Farmář měl na začátku (jen) 7 vajíček. První zákazník koupil 4 vejce (3,5 + 0,5), druhý 2 (1,5 + 0,5) a poslední 1 (0,5 + 0,5). Gratuluji všem, kteří si to spočítali nebo jen tak odhadli a bylo to dobře.
Věra Ježková
Zuzko, na fakultě při zkoušce z logiky mě zkoušející přesvědčoval, že když umím myslet logicky v jazyce, umím i v matematice. Neumím. (Ale dal mi za jedna.) Můj mozek prostě při pohledu na čísla vypovídá službu.
Zuzana Pivcová
Já většinou nemám logické myšlení , tohle mě napadlo spíš náhodou. Třeba jsem vedle. :-D
Soňa Prachfeldová
Nějak mi to nejde - počkám si :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...