Podzim na dědině
FOTO: autorka

Podzim na dědině

18. 1. 2019

Ráno 23. října loňského roku sedím u počítače, poslouchám rádio a po sedmé hodině zavládne ticho. Sáhnu po vypínači a žárovka ani nemrkne. Zkontroluji jističe a všechny jsou ve správné poloze. Vypadá to na přerušení dodávky elektrické energie. Počkám, snad to nebude dlouho trvat.

Po dvou hodinách začínám řešit, co podniknu. Neteče teplá voda, radiátory jsou studené a ležet s knihou v posteli mě přestalo bavit.

Vyrazila jsem na fotolov do rožnovského skanzenu. Bylo po dešti, obloha šedivá, prostě podzimní čas. Čtyři hodiny jsem putovala od chalupy k chalupě a cvakala. Pokud máte zájem, v galerii uvidíte, jak se procházka minulostí vydařila.

 

procházka
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eliška Murasová
Aničko, děkuji Ti za odpověď.
Anna Čípová
Eliško, Valašská dědina je přístupná i v zimě, pouze v pondělí je zavřeno. Chalupy jsou zavřené a otvírají se až v květnu. V zimě jsem navštívila pouze Dřevěné městečko.
Eliška Murasová
Aničko, asi je tam krásně v každém čase, už jsem tam mnoho let nebyla, musím napravit. Chodíš i když nasněží, nebo to v zimě zavírají. Moc hezká fotovycházka, děkuji, žes mě vzala s sebou.
Anna Čípová
Milé dámy, děkuji za vaše komentáře. Rožnovský skanzen má tři části a já navštěvuji nejraději Valašskou dědinu. A snad na jaře za lepšího počasí se tam budu procházet znovu.
Dana Puchalská
Krása. Ve skanzenu jsem byla už víckrát a pokaždé jsem našla něco nového. A fotky jsou perfektní. Letos se tam chystáme znovu.
Dana Kolářová
Pěkné.
Eva Mužíková
Ano, procházka se vydařila. Fotky jako vždy moc zajímavé.
Jana Kollinová
Podzimní vycházka se zdařila a na dědině je podle fotografií nádherná pohoda. :-)
Alena Vávrová
V těchto místech jsem nebyla, dík za fotky a vyprávění.
Věra Ježková
Krása. Okouzlila mě už ta dědina; my Pražáci a Středočeši říkáme vesnice. Valchu znám jen jako tu věc na praní.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.