Jitka Zelenková a její intimity
FOTO: Lenka Hatašová

Jitka Zelenková a její intimity

17. 1. 2019

Intimity. Právě tak se jmenuje deska, kterou na podzim vydala a kterou si věnovala jako dárek k padesáti letům na hudební scéně.

V klidu si sednout, uklidnit se, možná si i nalít něco dobrého... a zaposlouchat se. Album Intimity, to je čirá radost. Skladby domácích autorů, slavné americké songy, emotivní francouzské šansony i filmové melodie citlivě vytvářejí intimní atmosféru celé desky. Je znát, s jakou chutí ji Jitka Zelenková nazpívala.

„Deska se nám moc povedla a mám z ní radost. A nejen já, ale i posluchači. To je pro mě úplně nejvíc. Poslouchám desku a dívám se z okna, jak je venku nevlídno."

Takže otázka se nabízí: Jak snášíte tohle období, paní Zelenková? „Já zimu miluju!“ Vážně? Tak na tohle bych slavnou zpěvačku netipovala. „Ale ano, ideálně ovšem na horách, když je sníh, mrzne a svítí sluníčko.“

I když se ani jí nevyhnulo klasické zimní nachlazení, teď už je v pořádku. „Konečně vyrážím na hory dávat se do formy po náročném minulém roce. Těším se jako malé dítě na nové běžky, boty, hůlky a na courání zasněženou krajinou.“

Jitka Zelenková má svá místa, kam jezdí pravidelně, a hned je vypočítává. „Do Harrachova, na Jizerku, do lázní Třeboň, do Sarvaru v Maďarsku, do hotelu Spirit. A kromě loňska, kdy jsem natáčela, taky každý rok na Krétu.“

Hodně oblíbených míst, kam se zpěvačka ráda vrací, má i v Česku. Například Skryje u Berounky, kde měla chatu, nebo Poděbrady, kde začínala zpívat. „Taky si velmi ráda zajedu do Rakovníka, kde jsem vyrůstala,“ dodává.  

 

Radosti slavných
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Pivcová
Písničky Jitky Zelenkové jsem ráda poslouchala, ty největší hity mám doma na starých deskách. Zase si je budu muset pro připomínku poslechnout. Jen nevím, jestli mi je mé staré gramo ještě zvládne přehrát.
ivana kosťunová
Zuzko - mě zase napadlo, že ten text je jako bys ho psala ty - zajímavé :)) :))
Hana Polednová
Jitku a její písničky jsem měla vždy ráda. Přeji jí, aby si ve zdraví užívala života.
Zuzana Pivcová
Ivano, text písně na videu, které jsi nabídla, je mi nějak až podezřele blízký, skoro "šitý na míru". :-D
Danka Rotyková
Jitka Zelenková má nejen krásný hlas, ale podle všeho i schopnost užívat si života. Přejme jí to, ať si užívá.
Zuzana Pivcová
Jitka Zelenková měla ve svých začátcích trochu štěstí v tom, že zmizely majitelky hlubších hlasů Kubišová a Přenosilová. Ty jsem měla obě ráda a Jitku Z. jsem v mládí nemusela. Nelíbilo se mi ani, jak napřed se slovenskou zpěvačkou podobného hlasu janou Kociánovou a pak s Vlastou Kahovcovou a Jarmilou Gerlovou dělaly sboristky Karlu Gottovi. Zalíbily se mi až její pozdější písně v 80. letech - Kdybys byl sám nebo až trochu zprofanované Ty mně smíš i lhát. Pak už byla svá a nezaměnitelná. Líbí se mi, že kolem ní (kromě po letech prozrazeného dlouholetého vztahu s Ladislavem Štaidlem) nebyl žádný bulvární rozruch. Ivano, díky za video, jako obvykle.
Dana Kolářová
Díky za článek.
ivana kosťunová
Už se opakuji - ale slyšeli jste někde /rozhlas, televize) úryvky z tohoto nového alba ? Alespoň ukázku jejího sametového lehce zastřeného hlasu jsem vložila na videa

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.