Hádanky - tabletky a bezdomovec

Hádanky - tabletky a bezdomovec

28. 1. 2019

Připravila jsem pro vás další dvě hádanky.

Lékař řekl panu Jahodovi: „Dám vám šest tabletek. Tři jsou modré a tři jsou červené. Večer v šest hodin si vezmete první dvě, další dvě o půlnoci a poslední dvě ráno v šest hodin. Ale vždy si musíte vzít jednu modrou a jednu červenou. Nesmíte to splést, je to otázka života a smrti.“

Pan Jahoda si vzal večer první dvě tabletky – jednu červenou a jednu modrou. A nařídil si budík na půlnoc. Když budík o půlnoci pana Jahodu probudil, nešel proud. Pan Jahoda chvíli přemýšlel, jak potmě zjistit, které z tablet jsou červené a které modré. A pak našel opravdu bezpečné řešení, jak dodržet pokyn lékaře ohledně užívání tabletek. Najdete ho i vy? Samozřejmě bez použití dalších zdrojů světla, které by vás ihned napadly (například si posvítit mobilem či zápalkou).


Bezdomovec měl dnes opravdu štěstí. Před nádražím našel šestnáct nedopalků. Z každých čtyř nedopalků si vyrobí jednu cigeretu a užije si půl hodinky cigaretového opojení. Jak bezdomovec kouřil, než musel vyrazit na další hledání nedopalků?

Fotohádanky
Hodnocení:
(5 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Tak u těch tablet bych to udělala ze své zkušenosti tak, že bych je dala do různých kalíšků. A ty pozná každý po hmatu (mám v tom 11 letou praxi) a k tomu není světlo potřeba. A s cigaretami je to tak, že záleží na na tom o jaké druhy cigaret se jedná. Jsou dlouhé i krátké. Osobně bych tipovala maximálně 1,5 hodiny.
Dana Kolářová
Počkám na odtajnění.
Jarmila Nedvídková
No nevím, jestli jsem se u bezdomovce trefila. Tak zkouším dál tabletky. Je tu řešení, že si pan Jahoda dal hned do lékovky vždy jednu červenou a jednu modrou do jedné přihrádky. Nebo dvě misky a v nich vždy po jedné barvě. to by pak nemusel mít k tomu žádné světlo aby to bezpečně vyřešil. Sice se mi to zdá moc jednoduché jak to popisuji, ale i tak to jde, no né?
Zuzana Pivcová
S cigaretami ze "špačků" to vypadá na 4, ale není. protože z každé vykouřené cigarety zbyl zase nedopalek, čili 4 nové nedopalky, což je jedna další cigareta. Muž kouřil tedy opravdu 5 cigaret, ne 2, ale 2, 5 hod. A teď ty tablety, což napadlo mou sestru. Nevím, zda lze ten postup přijmout. O půlnoci pán rozpustí potmě zbylé 4 tablety ve sklenici vody a tu třeba lžící rozdělí do dvou sklenic. A dávku z jedné z nich vypije a zbytek ráno v 6.
Jana Šenbergerová
Pokud měl tablety v lahvičkách, nebo v blistrech, tak si dal pozor, aby bral tablety z různých dvou. Pak si nemohl vzít dvě stejné a ráno už na to viděl. Nemám představu, jak dlouho se kouří jedna cigareta, ale vychází mi, že po půlhodině šel hledat další cigarety. Že to těm kuřákům stojí za to! Závislost na čemkoliv je hrozná. :-)
ivana kosťunová
Bezdomovec mi vychází taky na 2,5 hodiny, s tabletami mám problém. Napadá mě jenom, že u okna by modrá tableta splynula s okolím, a červená by byla vidět. Ale to asi bude pitomost, že.
Jarmila Nedvídková
Bezdomovec vykouřil 5 cigaret. A za dvě a půl hodiny šel hledat další nedopalky.
Věra Lišková
Netuším.
Zuzana Pivcová
Cigarety jsme spočítaly a je tam háček a u tablet napadlo řešení Marcelu, mě ne. Ale nevím, jak dalece se pan Jahoda vyzná potmě v bytě. :-D Svítit nebude.
Eliška Murasová
Vzal si jakékoliv dvě a ráno, pokud se probudil, věděl, že to byly ty správné.....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...