Nová fotosoutěž: Nestvůry v krajině
Ilustrační foto: Jan Raška

Nová fotosoutěž: Nestvůry v krajině

27. 1. 2019

Také jste občas zděšeni z toho, jak čověk dokáže zničit pohled do krajiny nějakou zrůdnou stavbou? Vyfoťte tyto nestvůry ve vašem okolí  a vložte snímky do naší nové fotosoutěže.

Fotografické soutěže na portále i60 se vždy zaměřovaly na krásy naší přírody. Dost často se však fotografové na svých toulkách přírodou podivují nad tím, jak necitlivě dokázali lidé v uplynulých desetiletích ráz krajiny změnit. Jde o stavby elektráren, vodních děl, mostů, sloupů vysokého napětí, ale třeba i moderních monstrózních hotelů, které vyrostly na úpatích hor.

"Nestvůry v krajině" je název naší netradiční fotosoutěže, jejímž cílem je zdokumentovat tyto necitlivé zásahy do české krajiny.

Pravidla soutěže
Fotosoutěže se mohou zúčastnit všichni registrovaní čtenáři portálu i60 (registrovat se můžete na tomto místě), kteří vloží svou fotografii (na šířku či na výšku) o velikosti 300-3000 kB do rubriky Fotosoutěž - zde. Podmínkou soutěže je popis fotografie, tedy uvedení místa, kde se nafocená "nestvůra" nachází, a popis objektu, tedy co (jakou stavbu) snímek zachycuje. Popis by měl mít maximálně 5 vět. Fotografie tentokrát nemusí být aktuální, je možné pátrat ve vašich archivech. Snímky vložené do soutěže musí být autorské, nesmí být staženy z internetu. Každý soutěžící může do soutěže vložit až tři fotografie.

Fotosoutěž potrvá do čtvrtka 28.února 2019, redakce vybere dva nejzajímavější snímky, přičemž posuzovat bude technickou kvalitu snímků i obsah popisků fotografií. O dalších dvou vítězích rozhodnou po ukončení soutěže čtenáři. Autoři vítězných snímků, které zveřejníme v neděli 3.března, obdrží od redakce tyto ministativy na fotoaparáty a mobily:

KAMR02411 1.jpg

 

 

fotosoutěž
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Paní Hofírková snad chtěla dát svou pracnou skládačku - puzzle - do Fota dne, protože to už mi jinak opravdu rozum nebere, proč to dala do Nestvůr.
Alena Tollarová
Soutěžící, přečtěte si, prosím vás, o čem tato soutěž je. Určitě ne o zálibě ve stavění puzzle.
Hana Rypáčková
Myslím, že v krajině a to je rozdíl .Ve městě jich je velké množství...
Helenka Vambleki
Stvůr a nestvůr je určitě hodně, tak foťák do ruky a hurá na ně!
Alena Tollarová
Jsem na ulovené nestvůry zvědavá. Jedna mi naskočila do paměti hned, ale do konce února se tam těžko dostanu.
Jiří Hudeček
VE VAŠEM OKOLÍ! Téma je zajímavé a určitě je dost potravy pro objektivy :-)
Eva Mužíková
Musí to být opravdu součást krajiny?? Nebo třeba i v zástavbě města?
Eliška Murasová
Děkuji za vysvětlení a za ochotu zabývat se ne-stvůrami.
Libor Farský
Jano, řekl bych, že význam slov "tvor" a "netvor" je jednoznačný tak, jak je zažitý. Tedy tvor je živočich a netvor živá i bájná příšera. Výtvor je vytvořený výrobek, ale třeba i umělecké dílo. Ovšem "nevýtvor" by z této logiky věci nemohla být věc, když nebyla vytvořena. SMAJLÍK
Jana Šenbergerová
Pro Elišku M. - význam slov je stejný, ale ve slově nestvůra je nadbytečná předpona, která nemění původní význam slova stvůra. Kdyby to bylo na mně, slovo stvůra by představovalo cokoliv stvořeného kýmkoliv, zatímco nestvůrou bych nazvala to, co nikdo nestvořil, a přesto to tu stále je. Pro vyjádření významu stvůra/nestvůra bych použila netvor pro živé organizmy a nevýtvor pro to, co nazýváme věcmi. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.