Hořké pilulky
ilustrační foto: pixabay.com

Hořké pilulky

13. 2. 2019

Už je to pár dlouhých let, co jsem ležela několik týdnů v nemocnici na kožním oddělení s urputnou vyrážkou v obličeji, která mne trápila. Před hospitalizací jsem byla ambulantně léčena kožní lékařkou všemožnými mastičkami, které nepomáhaly, dlouhodobě jsem brala tablety Entizol, to kdyby náhodou byla v zažívacím ústrojí nějaká infekce.

V nemocnici na mně zkoušeli také všechno možné. Tablety Entizol jsem měla též naordinované. Všechny léky k užití nosí pacientům sestřičky ze sesterny a i já obdržela každý den své tablety. Jen se mně nějak nezdály. Byly větší, podlouhlé, špatně se polykaly, ale prý to je Entizol, jen jinak vypadá.

Po několika dnech mně to nedalo a zašla jsem si za sestrou, ať mně dá přečíst příbalový leták. Na pokoji jsem jej prostudovala a zjistila, že už pár dnů polykám vaginální globule, které se zavádějí při gynekologických potížích. Hned jsem šla za sestrami a stěžovala si, co mi to dávají polykat. Nikdo se mi neomluvil, jen jedna řekla "no, snad se tak nic nestalo". To bylo vše.

Po pár dnech se to nějak dozvěděla primářka oddělení a ta se mně dodatečně omluvila. Takže pozor na to, co polykáte, i v nemocnici nemáte zaručeno, že je vše o.k. Ještě, že jsem vše přežila bez újmy na zdraví.

Soutěž pro nováčky II.
Hodnocení:
(4.9 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Hošková
Dovětek k Vaší příhodě: asi jim bylo šuma fuk, jestli to do Vás jde horem nebo spodem...
Zdenka Soukupová
To je fakt síla! Přeju Vám (a všem ostatním zde na íčku taky), aby se už nic podobného nikomu nestalo. Tak mě to zdrblo, že si jdu nalít stopičku vychlazené becherovky a připiju všem NA ZDRAVÍ!
Marie Doušová
Oprava na/revers/.
Marie Doušová
Vůbec mě to nepřekvapuje,zažila jsem v nemocnici tolik nepříjemných věcí, že jakmile je to možné ,hned jdu na reves domů.
Soňa Prachfeldová
Jsou to paradoxy a když budeme chtít příbalový leták, budou na nás koukat jako na exoty. Můj manžel byl hospitalizován na neurologii přímo na Vánoce a přinesli mu k večeři kapra s rybím salátem. Byl po mrtvici, síla že.
Elena Valeriánová
Na Silvestra 2017 jsem byla hospitalizována a vedle mě ležela hodně stará paní, bylo vidět, že už je tak trochu mimo. Kromě jiného měla velmi silnou cukrovku. Odpoledne na Nový rok ji sestřička přinesla plný dezertní talířek cukroví. A mě se zeptala jestli si dám taky, že toho mají plnou sesternu. Byla jsem hospitalizována s těžkým zánětem žlučníku. Nedala jsem si. Nesměla jsem totiž jíst vůbec nic.
Naděžda Špásová
To je tedy síla. Asi bych si stěžovala trochu hlasitěji. Hlavně, že jste to přežila bez újmy na zdraví. :-)
Věra Ježková
No nazdar. Entizol jsem měla taky. Mám pro vás velké pochopení. V nemocnici jsem kvůli kožním problémům sice naštěstí neležela, ale kdysi jsem říkala, že na mně vyzkoušeli snad všechno kromě krému na boty.
Hana Rypáčková
V nemocnici jsou někdy i sestry trdla. Manželovi sebraly inzulín a chodily ho sestry samy apllkovat. Bránil se a sledoval vždy , jaký mu dávají a kfyž je přistihl, že mu prohodily dlouhodobý s krátkodobým, stěžoval si a už směl mít inzulíny u sebe.
Dana Puchalská
Tomu se říká péče jak za Krále Klacka. Jak vidět všechno je možné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.