Bohumír Dostál si odvezl Škodu Karoq, kterou vyhrál v naší soutěži Škoda z lásky
Vedoucí marketingu ŠKODA AUTO Petr Janeba předáví vůz B. Dostálovi

Bohumír Dostál si odvezl Škodu Karoq, kterou vyhrál v naší soutěži Škoda z lásky

1. 3. 2019

Z Mladé Boleslavi do Olomouce. To je první cesta pana Bohumíra Dostála se ŠKODOU KAROQ, kterou vyhrál v naší čtenářské soutěži s názvem Škoda z lásky.

S panem Dostálem jsme se sešli ráno na pražském Hlavním nádraží, kam dorazil z Olomouce. Při cestě do Mladé Boleslavi, kde vůz Škoda KAROQ slavnostně přebíral od vedoucí marketingu společnosti ŠKODA AUTA Petra Janeby, jsme si povídali samozřejmě hlavně o autech...

K autům má pan Bohumír velký vztah, vyučil se totiž automechanikem, a tak za volant usedl už v době učení. "Auta jsem si spravoval vždy sám. Kromě běžných oprav. jako byla výměna brzdových destiček, jsem si občas auta vylepšoval, třeba jsem si vyrobil na žigulíka vyhřívání zadního skla. Dnes jsou auta plná elektroniky, to už by teď nešlo," vzpomíná pan Bohumír.

Škodovky měl dvě, prvním byl bílý favorit, na kterého si musel vystát frontu. "Dočetl jsem se, že bílou barvu auta nikdo nechce. Tak jsem si myslel, že bych mohl mít auto brzy. Zašel jsem tedy do Mototechny a říkám prodejci, že bych chtěl bílého favorita. Pán se usmál a řekl mi ´Běžte se támhle postavit do fronty´. Dostal jsem číslo 487, ve frontě jsem stál dva dny a to byla jen fronta na vypsání objednávky," směje se pan Bohumír.

Další jeho autem z mladoboleslavské automobilky byla Škoda 120 GlL. "Spolehlivé auto, které mělo docela velký kufr. Ale tehdy měl největší kufr asi Wartburg Combi," říká pan Dostál.

Ve svých osmašedesáti letech je pan Bohumír ve skvělé kondici. Každé ráno běhá osm až deset kilometrů, a to i přesto, že ho pobolívá koleno. "V naší vesnici mě mají tak trochu za blázna. Když jsem šel do obchodu, říká mi soused, jak to, že neběžím. Já na to, že už jsem ráno běhal, ale jen osm kilometrů, protože mě bolí koleno. A proč běháte s bolavým kolenem, ptal se mě. Protože ho musím rozhýbat. Když mě bolí v zádech, tak taky neležím, ale snažím se je uvolnit cvičením. Lidi si pořád na něco stěžují. Když jsem byl na školním srazu, tak tam každý vypočítával, kolik má nemocí a kolik bere prášků," říká pan Bohumír, který nejen rád sportuje, ale také jí zdravě. "Ráno si dám bílý jogurt, do něho nasypu usušené ovoce a pomleté oříšky nebo nějaké semínka. To krásně zasytí."

Jako první se sveze Škodou Karoq jeho dcera s rodinou. "Už se všichni moc těší, jenom škoda, že se té mé krásné výhry nedožila moje manželka. Je to právě rok, co zemřela," dodává Bohumír Dostál, který si Karoqa bude moci užívat čtyři týdny.

Soutěž: Škoda z lásky
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslava Handlová
Pane Dostále, gratuluji a přeji mnoho šťastných kilometrů bez nehod.
Zdenka Jírová
Panu Dostálovi blahopřeji k výhře a jsem ráda, že vyhrál ten, kdo výhru může náležitě ocenit a užít si ji.
Soňa Prachfeldová
Posílám velkou gratulaci.
Zuzana Pivcová
Tak ten úplný závěr článku mě rozesmutnil. Protože příspěvek pana Dostála vyprávěl, jak se na srazu spolužáků setkal po letech se svou někdejší spolužačkou, tehdy už vdovou se dvěma dětmi. a s ní vytvořil novou rodinu. Je mi to líto, že už to dnes není. Ale i tak gratuluji a věřím, že jsme vybrali správně.
Eva Mužíková
Hodně šťastných kilometrů pane Dostál.
Danka Rotyková
Gratuluji.
Helenka Vambleki
Gratuluji a mohli bychom zahájit tipovačku, kolik s ním pan Bohumír za ten měsíc najezdí :-)
ivana kosťunová
Gratuluji a užijte si to.
Hana Rypáčková
Gratuluji.
Marie Ženatová
Ze srdce Vám moc blahopřeji a přeji pohodové jízdy...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.