Moje energie: Pes, procházky a systém
Foto: autorka

Moje energie: Pes, procházky a systém

15. 3. 2019

Jsem oficiálně v důchodu teprve pár měsíců a přiznám se, musím se to " být doma" učit. 

Teď už nevstávám ve čtyři, ale v šest a nejpozději ve čtvrt na sedm. Vlastním dvě kočky( dárek!?) a malého psa. Se psem by problém nebyl, ale kočky jsou naprogramované, déle už nespí a vyžadují svoji snídani, a to dost hlasitě. Takže vstanu, jdeme se psem ven, po návratu se pes musí umýt a jde se na jídlo. Celý gang dostane svoje denní dávky kapsiček, konzervy a granulí. Pak se nasnídám i já. V průběhu své snídaně vypustím vysavač( musím ho pochválit, je skvělý), který vše během mé snídaně vysaje. Přezdíváme mu "drak". Pak nastane denní stereotyp, tj. větrání, ustlání postele, utření prachu, tomu já právě říkám dodržení systému. Když jsou doma zvířata, tak se musí pořádek dodržovat.

Tím, že to probíhá každý den, je vše hotové během max. 20 minut. Pak si pustím PC, přečtu si emaily a úderem 900 až 930 odcházíme se psem na dlouhou procházku, nákupy, proložené návštěvami, kafíčkem apod. Další průběh dne je dán tím, co je v plánu. Ale večer, pokud nejsem pryč, se jde do postele okolo osmé večer a nejpozději v deset večer se vše vypne a jde se spát. A druhý den se vše opakuje.

Vím, že to zní hodně nudně, ale dodržování systému mi pomohlo i v době mé nemoci a dalších životních situací, kterými jsem si prošla.

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5.1 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Máte to tak zorganizované a hlavně, že vám to klape. Tak hezké dny s pejskem a kočičkami.
Dana Puchalská
Pejsek je to krásný. Přeju jen a jen pěkné dny v důchodu.
Rentierka xx
Pani Věro, také jsem pár měsíců v důchodu a proto jsem si pořídila pejska. Jen jsem těch procházek zatím moc neužila, jelikož mám po operaci nohy. Ale snad bude vše brzy v pořádku. Tak ať se Vám vše daří.
Soňa Prachfeldová
Paní Věro, jste pitlich, to musím říct. Co se týká zvířátek, také - nejdříve ony a pak si mohu udělat ranní kávu. Mám výhodu, zahradu, tam se proběhnou sami a můj kocourek je více zahradní, přes den se povaluje doma a večer ven, nepotřebujeme stelivo, což je prima. Nudné to není vůbec, jen jsem sova a říká se , čím dříve před půlnocí, tím je to zdravější. Tak ať jste hodně zdravá :-)
Věra Ježková
Se zvířátkem je život hezčí. Krásný pejsánek. Vy tomu říkáte systém, já řád. Taky ho potřebuju.
Marie Doušová
Se zvířátkami to ani jinak, než stereotypem nejde. Je to zase jistota ,na kterou se můžete vždy spolehnout.Hlavně zdraví.
Anna Potůčková
Stereotyp také nemusím, ale jsou úkony, které se prostě dělat stereotypně musí - a krmení zvířat, osobní hygiena jsou jedněmi z nich. Moc Vám přeji aby Vaši mazlíčci Vám tu energii dodávali stále a bez výpadku!
Naděžda Špásová
Pejsek je krásný, taky máme doma dva. Já moc stereotyp nemusím, našla jsem si proto brigádu. Přeji vám, aby vás vaši miláčci nabíjeli ještě hodně dlouho. :-)
Zuzana Pivcová
Se sestřinými kocoury je to obdobné, ti chtějí své podle svého rozhodnutí, ne, jak se to paničce zamlouvá. To je dobře vidět třeba i, když se mění čas za letní a naopak. Díky za příspěvek.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%