Moje energie: Můj vnitřní svět
ilustrační foto: pixabay.com

Moje energie: Můj vnitřní svět

18. 3. 2019

Četla jsem, že minimálně třicet procent lidí jsou introverti. Jsou mezi nimi významné osobnosti i ti, kteří jsou bezvýznamní pro společnost, ale důležití pro rodinu, přátele i okolí, a ti, kteří nezajímají nikoho. Naštěstí nepatřím do poslední skupiny, mám ráda společnost, ale čas od času mě přítomnost lidí dusí a pro získání nové energie potřebuji čas o samotě.

Ta je nějaká divná, řekne si mnohý z vás, a bude mít  pravdu. Ano, jsem jiná. Nesnáším davy, nerada vystupuji na veřejnosti, nepotřebuji druhé lidi, aby mě zabavili, vystačím si sama. Typická introvertka se všemi klady i zápory této skupiny. Neočekávejte ode mě, že zajásám nad hromadným pochodem na některou významnou památku, energii nezískám ani posezením se spolužáky po x letech nebo cestováním do exotických zemí s neznámými lidmi. Zúčastním se, ale společnost mnoha lidí mi energii odčerpává a není to pro mě optimální prostředí.

Na rozdíl od těch, kteří energii dobíjejí sportem, společnými aktivitami se spoustou přátel, upřednostním sólo procházku v lese nebo parku, povídání se stromy beze slov. Nabíjím se procházkami ve vlastních myšlenkách.

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5 b. / 26 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Ženatová
Díky moc za moudrá slova. I já se občas velmi ráda projdu lesem sama jen se svými vlastními myšlenkami...
Věra Ježková
Jano, napsala jsem to i ve své básničce o únavě. Nejvíc mě dobíjí, když jsem sama se sebou. Pobyt mezi lidmi mě vyčerpává, i když mnohdy těší.
Hana Nováková
Jano, taky nemám ráda davy a ticho je pro mě balzám na duši, stačí mi zahrada, výhled na pás Železných hor, takto často odpočívám až do noci a když k tomu svítí měsíc, či nad horama se křižují blesky to je taková nádhera, kterou bych za nic nevyměnila. Navíc, naše vesnička je neprůjezdná, takže je tu abnormální ticho. Má to zase i svá negativa, ale zatím je to balzám na nervy. Dokáži se vžít do procházky s vlastními myšlenkami, to si člověk odpočine víc než nějakém wellnesu. Mějte hezké, klidné dny v lůně přírody.
Jaroslava Handlová
Jano, divná snad ne? Řekla bych jedinečná . A o tom to získávání energie je. Mně někdy davy nevadí, ale jindy mě zase těší osamělost v přírodě, při níž cítím silný příliv energie také.
Jana Šenbergerová
Tomu dobře rozumím. Když si mám vybrat, jsem raději sama. Přirovnala bych se k přecvičenému levákovi. Přesto mi společnost nevadí, a to ani blízká, ani "cizí". Nerada se zúčastňuji společenských her, často mi uniká jejich smysl. Na srazy i60 však jezdím ráda.
Jarmila Komberec Jakubcová
Je dobře, že jsme lidé odlišní a nabíráme energii jinde. Já bych ji o samotě nenabila.Jsem ráda s lidmi i třeba neznámými a nejvíc mi zase vyhovuje cestování. Ale věřím, že s postupujícím věkem asi bude hodně mých aktivit ubývat.
Hana Rypáčková
Věřím tomu, určtě je po společenském mumraji skvělé být sama se sebou na procházce v přírodě...Hlavně si nedělat násilí.
ivana kosťunová
Být odlišný neznamená být divný . Díkybohu za ty odlišnosti !!!
Zorka Horká
Ani nevíš, jak moc ti rozumím :-)
Anna Potůčková
V přírodě jsem také občas sama se sebou, a takto si nejlépe vyčistím svoji hlavu. Ale stejně dobře mně je také s přáteli, které mám ráda a máme si co říci. Divná určitě nejste, každý máme právo na odlišnosti a nesvědčí to o divnosti

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.