Fotoreportáž: Šumná Ostrava
Foto: autorka

Fotoreportáž: Šumná Ostrava

22. 3. 2019

Je úterý 19. března 2019 a do třetího největšího města naší republiky Ostravy se sjíždí parta seniorek a jeden zástupce mužského pokolení, který zrovna v tento den slaví i své jmeniny. Některé seniorky to mají z domova do Ostravy blízko, jiné dál a ještě dál a jiné přijely ze špatně dopravně dostupných koutů.
Jedno mají všechny společné, moc se na Ostravu těší. A Ostrava se jim odvděčí krásným počasím a dobrou náladou všech zúčastněných.
Než napíšu tento článek je na našem íčkařském webu více než dost zajímavých fotografií, které dokazují, že v Ostravě se íčko dobře bavilo, pěkně prošlo, podívalo se na Ostravu z výšky a pak se také dobře najedlo.
Pro mě byla nezapomenutelná prohlídka katedrály Božského spasitele, kde jsem si s nadšením prohlédla i fotografickou výstavu. Fotografie ve mně zanechaly hluboký dojem a já se s úctou skláním před mistry fotografy. Kdybych nic jiného v Ostravě nezažila, tak už tento zážitek je pro mě úžasný. A já za něj i za celý den strávený v Ostravě v milé společnosti děkuji Elišce, Dance a Mirce.
Neznám moc písniček o Ostravě, ale kdesi v hlavě mi čas od času vyskočí slova valčíku:

Vzal jsem si do hlavy
děvčátko z Ostravy,
děvče prosté jako květ,
s tou si budu rozumět.

Denně jí chodím vstříc
cestou od Vítkovic.
Má mě ráda, tolik ráda
a já ji ještě víc.


Já jsem si pro vás připravila několik fotek, které jsem v Ostravě ulovila. A dala jsem si slib, že se do tohoto města, které je krásné a má co nabídnout, vrátím, sólo.

Hodnocení:
(5 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Ostrava krásná, Elen, díky za fotoreportáž. Všude je krásně, kde jsou milí lidé :-). V Ově jsme nebyla už skoro 45 let...Ale z tohoto kraje pochází můj tatínek :-)
Dana Kolářová
Šumná fotoreportáž!
Jana Kollinová
Reportáž se mi líbí. Na fotografiích jsou zajímavé objekty včetně pohodových usměvavých účastníků srazu. Elena vzpomněla písničku o Ostravě a já si dovolím připomenou báseň, kterou všichni určitě znáte - Petr Bezruč - Ostrava. Pro pobavení bych ráda upozornila na vynikající přednes této básně panem Jiřím Wimmerem - bavila jsem se. :-)
Danuše Onderková
Elen, moc pěkně jsi to sepsala a jsem ráda, že se tobě i ostatním Ostrava líbila. I přesto, že jste neviděli ještě všechno, ale to by bylo na další setkání a možná i delší. Děkuji za připomenutí písničky, milovala jsem ji od dětství. Díky všem zúčastněným, bez vás by to nebylo ono. A mimochodem, ona zmiňovaná socha Věry Špinarové, by měla být odstraněna, trvá na tom její syn.
Jitka Caklová
Výlet jsem si ráda udělala, neboť v Ostravě jsem až do tohoto setkání nikdy nebyla. Díky Elišce, Dance a Mirce jsem se opět setkala se známými, poznala se s dosud neznámými, viděla jsem "velkého malého" Karla Kryla, "prý" Věru Špinarovou, kdyby se to "nepřetřásalo" v TV a nebyla tam jmenovka, tak podoba žádná a velký dojem na mě udělala Křížová cesta v katedrále Božského spasitele. Při každém z patnácti zastavení jsem si říkala, čím lidem tak ublížil, že musel tolik trpět. I Tobě Elen, stejně jako výše jmenovaným děvčatům, díky za milou připomínku hezkého výletu :-)
Hana Polednová
Tak jsem si znovu připomněla místa, kudy jsme procházeli. Elen, moc děkuji. Jelikož jsem Ostravu neznala, ani chvilku jsem neváhala přijmout pozvání na setkání. Nestačila jsem se divit, kolik zajímavých míst Ostrava nabízí. Největší zážitkem pro mne byla návštěva katedrály, Radniční věže a Ostravského orloje. A samozřejmě naše průvodkyně byly s *****.
Elena Valeriánová
Hanko, já jsem Špinarovou nefotila. Myslím, že sochu má Helenka Červenka v galerii.
Jana Šenbergerová
Kdysi jsem tam studovala, pak padesát let znala jen autobusové nádraží, když jsem tudy projížděla za příbuznými, a teď jsem koukala. Také se tam určitě vrátím, ale ne sama. Moc hezké fotky.
Hana Rypáčková
Až mě rozbolely nohy, jak je to opravdové. Tu Špinarovou jsem přehlédla? .
Marie Seitlová
Elen, pěkná fotoreportáž. Vidíte, že Ostrava je moc pěkná, už to není ta černá. Tak příště vás přijede více.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.