Moje energie - to byla vždy především láska
Ilustrační foto: pixabay.com

Moje energie - to byla vždy především láska

28. 3. 2019

V životě jsem několikrát změnila zaměstnání. Nebyla jsem z toho zrovna nadšena, ale objevil se zkrátka nějaký důvod, proč k tomu došlo. Byla to zaměstnání, která se dost odlišovala, takže jsem začínala znovu a znovu jako elév. Ale ať už jsem přišla kamkoliv, velmi rychle jsem se zapracovala a do vykonávané, pro jiné možná dost rutinní, práce vnesla prvky určitého novátorství, které mělo úspěch. Práce mě téměř vždy bavila a každý malý zdar mi dodával síly do příštích dnů, týdnů, měsíců. Nedovedla jsem si představit, že bych vykonávala nějakou práci s nevolí a z donucení. Že bych se probouzela s pocitem, že tam nechci. Asi proto jsem vydržela ve svém posledním zaměstnání - vojenském archivu - až do 68 let. A následně se zatím  "uvázala"  na portálu i60.

Jedna věc, bez které tedy, jak se zdá, těžko mohu žít, je práce, tedy práce ve smyslu společenského zaměstnání. Avšak mám-li říct pravdu, a možná ji ani vyslovovat nemusím, protože dost často vykukuje z mých veršů, mým hybným motorem č.1 byla vždy láska. Dnes už se shovívavě usmívám nad láskami k zpěvákovi, k učiteli, k německým lektorům, ke starším pánům, zastupujícím v mém citovém životě ztraceného tatínka, nebo naopak k mladším mužům, vyvolávajícím ve mně bláhový pocit nepomíjejícího mládí. Usmívám se, ale nevysmívám, neodsuzuji a nelituji. Vše mělo svůj čas.

Protože, ať to byla láska jakákoliv, platonická či vášnivá, rozjařená či uslzená, prožitá či prosněná, doznělá či přervaná, vždy mi dávala křídla, touhu něčeho dosáhnout, být lepší, pomáhat dělat lidi i skutky lepšími, žít naplno.

Má láska má dnes už jiný, širší, rozměr, je pevná, neotřesitelná, žije ve mně a naplňuje mé srdce. Rovná mé myšlenky, vysílá mé signály vstříc jiným lidem i všem živým tvorům, vstříc světu, a ve vší skromnosti přijímá dobro od ostatních. Vím, že tu spolu budeme do poslední chvíle, než nás "odvelí jinam". :-D

Jsem dítě lásky a snad se jí alespoň maličko podobám jako své už dávno nežijící mamince.

 

Partneři soutěže:

710x100-4.png

DIG_680x140_stat.jpg

 

Soutěž Moje energie
Hodnocení:
(5.1 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Zuzku, když jsem přečetla Tvoje první první verše, nevím proč, ale okamžitě mě napadla spojitost s Marceline Desbortes Valmorovou. A tento pocit trvá pořád. Nejsi náhodou její inkarnace?
Marie Doušová
Zuzko ,osobně Vás neznám ,ale Vaše básně a vyznání v článku ukazuje jakou máte krásnou duši a moc Vám držím palce a přeji do dalšího života hodně lásky a upřímných lidí kolem Vás. Dík ...úžasně napsané...**********
Danka Rotyková
Moc pěkné vyznání **********
Lidmila Nejedlá
Tvé vyznání je krásné jako tvé básně. Život protkaný láskou, je život naplněný.
Jana Šenbergerová
Zuzko, jsem ráda, že jsme se potkaly a věřím, že se budeme potkávat, i když nás "odvelí jinam".
Lubomír Müller
Oceňuji odvahu takhle upřímně a bezelstně otevřít okno du duše. A pohlédnout do ní tolika poetickými slovy. Díky...
Soňa Prachfeldová
Zuzko, jsi člověk obdařený velkým bohatstvím. Láskou, otevřeností, statečností, moudrostí. A láska je opravdu to nejdůležitější v životě lidí. Je to smysl života - láska v různých podobách .
Eva Mužíková
Zuzko, tak jak to napsala Věrka J. I já jsem moc ráda, že snad patřím do okruhu lidí, kteří tvoří kousíček Tvého světa. Vážím si Tě moc.
Dana Puchalská
Nádherné vyznání. ***************
Naděžda Špásová
Zuzanko, moc hezky jsi to napsala, od tebe ani nic jiného neočekávám. Jsi moc hodná, obětavá a lásky máš na rozdávání. Přeji ti, aby jsi ji rozdávala ještě hodně dlouho. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...