Setkávání seniorů s dětmi v rámci projektu 2generace
FOTO: Family and Job, z. s.

Setkávání seniorů s dětmi v rámci projektu 2generace

2. 4. 2019

Návštěvy seniorů v dětských skupinách a školkách, společné aktivity v domovech pro seniory, školení pro seniory i učitele, společná setkání a kulturní akce, to vše je součástí nového projektu 2generace.

Cílem projektu 2generace je podpořit mezigenerační setkávání seniorů a nejmenších dětí tak, aby mohli společně sdílet čas. Součástí projektu jsou návštěvy dětí z mateřských škol a dětských skupin v domovech pro seniory i návštěvy aktivních seniorů v mateřských školách a dětských skupinách. Výhodou projektu je možnost nastavit zaměření aktivit i jejich četnost podle chuti a možností obou stran.

Zapojit se mohou pražské dětské skupiny, mateřské školy, domovy seniorů a akční senioři z Prahy. Jednoho takového hledají třeba v dětské skupině Little Heroes z Podolí. „Naše dětská skupina má kapacitu 23 dětí ve věku od 1 roku, pro které teď hledáme babičku nebo dědečka, který by je chodil navštěvovat. Máme velkou zahradu včetně skleníku, když najdeme nějakého zahrádkáře, který bude rád trávit čas s dětmi venku, budeme moc rádi, nebráníme se ale i jiným aktivitám, třeba společnému kreslení nebo čtení,“ říká ředitelka dětské skupiny Ivana Varbanovová.

Součástí projektu jsou také setkávání seniorů s koordinátorem, která probíhají rovněž na Podolí, zajímavé přednášky a školení, která mohou senioři potřebovat pro své působení v dětské skupině. V plánu jsou také školení pro mateřské školy a dětské skupiny. Cílem je, aby paní učitelky věděly, co mohou od seniorů očekávat a jak správně k mezigeneračním kontaktům přistupovat.

Více informací je možné najít na webu www.2generace.cz, nebo přijít na jednu z akcí plánovaných na jaro/léto 2019:


9.4. Nordic Walking po Podolí

Sejdeme se ve 14:00 na tramvajové zastávce Výtoň a procházkou podél vody přivítáme jaro. Dojdeme až na základnu (Na Podkovce 20, Praha 5), kde bude připraveno něco na zub.

24.4. Kurz poskytování první pomoci dětem

Začínáme ve 14:00 na adrese Na Podkovce 20, Praha 5. Zástupci Českého červeného kříže nám ukážou, co je nejdůležitější při poskytování první pomoci dětem.

14. 5. Přednáška Pozitivní přístup k životu (nadace Lepší senior)

Víte, že optimismus je možné se naučit a že existují konkrétní postupy, jak dlouhodobě zvyšovat svoji každodenní spokojenost? Pořádáme ve spolupráci s nadačním fondem Lepší senior.

4. 6. Přednáška Péče o dítě a Montessori přístup

Kdo byla Maria Montessori a jaký úžasný systém vzdělávání vytvořila? Co je to absorbující mysl, co jsou sensitivní období a jak nejlépe podpořit vývoj dětí od 1 do šesti let?

 

Dále připravujeme: strollering po Podolí (dynamická procházka s kočárky), přednášku na téma dětské psychologie, společné grilování.

Všechny aktivity začínají ve 14:00 a jsou pro pražské seniory zdarma. Účast na akcích není podmíněna účastí v projektu.

Kontakt:
Štěpánka Mašlárová
Family and Job, z. s. 
stepanka.maslarova@gmail.com
734570434

 

aktivní senioři
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
To se mi móóóc líbí.
Dana Kolářová
Zajímavé.
Hana Rypáčková
Prima počin.
Soňa Prachfeldová
To je skvělý projekt. Vzájemné propojení mladí a staří přinese užitek oběma skupinám. Ať se vše zdárně rozvíjí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.