Procházka po zlatohorském Městském okruhu
Foto: Pavel Kopřiva

Procházka po zlatohorském Městském okruhu

5. 4. 2019

Slunečné ráno v neděli 17. března nás vylákalo k procházce naším městem. Rozhodli jsme se projít historickým jádrem města, po kterém nás slovem a historickými fotografiemi provázela naučná stezka Městský okruh. Měří 1,5 km. Museli jsme dojít na jeho začátek, odbočili jsme kousek mimo ke hřbitovu. Od místa, kde se okruh uzavřel, jsme se vrátili domů. Pojďte se projít s námi.

Jádro města je tvořeno hlavní třídou, která je současně náměstím, a postranními uličkami. Na jednotlivých zastaveních, kterých je sedm, se seznámíte s bohatou, 795 let trvající, historií města, architekturou a dochovanými památkami.

Já určovala cestu, Pavel fotil. Vyšli jsme ze sídliště od našeho domu, kam jsme se vrátili na oběd.

Časné jaro sice ještě nehýřilo zelení, ale díky tomu bylo vidět skrze holé větve to, co v zeleni brzy zmizí. Ze spousty fotografií bylo těžké vybrat jen pár, proto jsem vytvořila celou galerii a stručný komentář připojila k jednotlivým fotografiím.

Soutěž Do stovky
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lidmila Nejedlá
Jejda, u vás je krásně!
Soňa Prachfeldová
Děkuji za krásnou procházku a svědomité popsání vašeho krásného města. Jste výborný tandem.
Marie Seitlová
Krásná procházka a moc pěkné fotky.
Dana Kolářová
Moc pěkná a zajímavá procházka městem, které jsem si ráda prohlédla.
Jana Šenbergerová
Děkujeme všem za ohlasy. Jitko, tehdy jsem ještě nevěděla, že toto městečko existuje a že mě chytí za srdce. Žiji v něm letos padesát let a vždycky jsem tu byla ráda. I Pavlovi přirostlo k srdci. Ve skutečnosti je mnohem krásnější, ale to byste mohli posoudit jen při jeho návštěvě. Budete-li poblíž, určitě ho nevynechejte.
Jitka Hašková
Zlaté hory jsou krásné. byla jsem tam na pionýrském táboře v roce 1954 nebo 55.Jediné co si z té doby pamatuji, že jsme chodili na Biskupskou kupu na borůvky. Bydleli jsme asi v nějaké škole.
Alena Vávrová
Parádní vlastivědná procházka a bezva fotodokumentace! Byla jsem nejblíže v Jeseníku, a to jen na autobus. nádraží, a pak v K. Studánce...
Alena Tollarová
Tak, a teď vím, jak vypadají vzdálené Zlaté Hory. Když jsou stromy bez listí, má to své výhody. Tak si říkám, jestli není škoda, že je kostel obestavěný domy.
Lenka Hudečková
Jani a Pavle, moc pěkná procházka, fotky super a hlavně ta poslední, co jste na ní spolu, Vám sluší :-). Krásný den oběma :-)
Hana Rypáčková
Hezký kout země.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.