Ptám se, proč?
FOTO: autorka

Ptám se, proč?

6. 4. 2019

Vždycky jsem vedla své děti k lásce ke zvířatům. Doma jsme měli vždy nějaké zvířátko. Ať to byli psi, křečci. kočičky, a jeden čas mi syn domů nosil i šneky.

Dnes jsem babičkou a nedávno mi snacha poslala fotku a psala:"Babi, nevíte, po kom ten kluk je?" A poslala fotku šneků. Ale to jen na úvod. Chci psát o něčem jiném.

Kromě jiných zvířátek mají 3 kočky. Jedna z nich měla mít už teď brzy koťata. Kočka nebyla 2 dny doma, tak si mysleli, že kočka už má na půdě koťata vyvedeny. Ovšem, jaký to byl šok, když se kočka objevila bez koťat a ještě po operaci. Prostě někdo chytil kočku, odvezl na veterinu a koťata nechal vzít. Co tohle bylo za člověka? Kdo tohle mohl udělat? A co mají říct teď rodiče dětem, která se na koťata těšila? Nikdy se u nich koťata netopila, vždycky se rozdala. A co já řeknu vnukovi, až přijede a on mi poví, že jim někdo sebral koťátka? Vždyť se o ně starali. Nebyly zablešeny,dostávaly kvalitní granule i kapsičky.

Stalo se to včera a mně je z toho hodně smutno, jací mezi námi žijí lidé. Syn teď bude mít starosti navíc, protože s ní bude muset na veterinu, aby zjistil, jestli kočička bude v pořádku. Ale koťata už mít nebude, protože podle ustřiženýho ucha ji i vykastrovali. Mají i podezření, kdo to udělal, ale za ruku ho nechytili, tak jsou to jen domněnky.

Nevím, jestli redakce otiskne můj příběh. Já jen chtěla upozornit, jaké zrůdy mezi námi žijí.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.5 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
O takovém případu jsem dosud neslyšela. Možný je ovšem cokoliv.
Zuzana Pivcová
Já bych se zeptala především u veterinářů. Jestli tam nějaký jedinec dával kastrovat kočku. Úkon by musel být veden na veterině, určitě nedělají nic anonymně. Někteří lidé jsou krutí, zvíře otráví nebo zastřelí, ale tohle je opravdu neobvyklé.
alena hofírková
Jitka Caklová nechápu Vaši poslední větu.Ta kočka je především jejich.Oni se o ni starají,ono ji krmí,oni se s ní mazlí.A ta kočka se teď bojí utíká před nimi.
Jitka Caklová
Dětem tohle nevysvětlíte. Jako dítě jsem také nechápala, proč nám soused několikrát hodil přes plot, mrtvou, naši milovanou kočičku. Jako dnes vidím, jak jsem ji našla v zahradě na sněhu, ještě ji tekla z čumáčku krev. Proto si myslím, že ve Vašem případě to to bylo jinak, než si myslíte.
alena hofírková
Ano Leni,už dostali tip
Lenka Hudečková
Alenko, je to smutné, já bych šla po tom veterináři :-(
alena hofírková
Žádný odchyt se nekonal.A kočička toulavá nebyla,vždy vyběhla max.za barák a vrátila se.Někdo to prostě udělal schválně a my ač máme podezření nic neuděláme.Nebyl chycen za ruku.
Hana Rypáčková
A hlavně chyběla ta vyhláška, upozornění na akci...To bych se taky pídila...Když ve sklepích pokládají na potkany nástrahy, vždy upozorňují předem...
Eva Mužíková
Také mám stejný názor, že se jednalo o plánovanou akci, což by se ale muselo dát zjistit dotazem, třeba na příslušném Městském úřadu. Přiznám se, že při čtení tohoto příspěvku, nežli jsem si to v hlavě srovnala, to se mnou pořádně zamávalo. Zajímalo by mne, jestli paní pisatelka zjistí, jak to opravdu bylo. Každopádně, kastrace toulavých koček je na místě. Ale i tak, kastrovat vysokobřezí, ač toulavou micku, na které je to už pouhým okem lajka znát, tak to je hrozná představa....
ivana kosťunová
Asi to tak bude. Kočička prostě byla v nepravý čas na nepravém místě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...