Fotoreportáž: Mariánská skála
Foto autorka

Fotoreportáž: Mariánská skála

8. 4. 2019

Už delší dobu si slibuji, že si uděláme vycházku na jednu z dominant Ústí nad Labem. Tou je Mariánský vrch, nebo také Mariánská skála.  Sobotní počasí přímo zvalo k výletu, a tak jsme nelenili a Mariánku, jak jí familiárně Ústečané říkají, navštívili. Naposledy jsme tam byli, když byl syn ještě hodně malý.

Vypadá to, že kdysi se město stavělo kolem této skály, protože stojí přímo v jeho středu ve výšce 265 m n. m. a 120 m nad hladinou řeky Labe. Jedná se o významný krajinný prvek a biocentrum regionálního významu, a proto je toto území chráněno zákonem. Za totality se povídalo, že jsou uvnitř kryty, sklady zásob, ale co tam je opravdu, nevím. Nahoře jsme narazili na vzduchový kryt, takže možná něco pravdy na tom bude.

Procházka to byla moc hezká, výhledy ze skály na město byly překvapující, jen škoda, že byl ve vzduchu trochu opar, ale myslím, že to ani moc nevadí. Skvrnou na kráse byla skládka, o kterou se postarali bezdomovci, kteří tam pobývají. Pejsci bez úhony přežili a fotek jsem udělala opravdu hodně. Pomalu se zatahovalo a vypadalo to docela zlověstně, ale déšť se nám zase vyhnul.

Pojďte se se mnou projít po Mariánce a snad se vám to bude alespoň trochu líbit.

procházka
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Nadi, krásný příspěvek a seznámení nás s místem, které má moc hezké jméno. Mariánská skála :-) Pěkné fotky. Jinak jsem Ti sem psala včera nějak dopoledne, ale text tu není, tak jsem asi nebyla přihlášená??? tele... *****
Alena Vávrová
:-) ta hora s vysílačem blízko Ústí n.L. je samozřejmě Buková, jen moje hlava byla zrovna dubová...i když Dubová h. také existuje - tady u nás nedaleko Dubé.
Soňa Prachfeldová
Okolí Ústí je nádherné ,když to člověk pozná změní i mínění o těchto městech, moc hezké Naděnko. Tvoje pěkné fotky dokazují ,jak je u nás také krásně
Alena Vávrová
Díky za seznámení s touto lokalitou. Ústí se za mnoho let změnilo a ty pohledy shora jsou místy dechberoucí. Potěšil mne pohled na řeku a nový most a na Krásné Březno, tam mám milou kamarádku. Bydlí ve věžáku a vždy mne fascinují snad tisíce světel v noci na protějším břehu Labe a za dne pohled směrem k Dubové hoře.
Marcela Broumová
Naďo, díky, že ses podělila. Ano, výlet se mi líbí. A rozesmála mě Eva s reakcí na pejska.
Marie Měchurová
Hezká fotoreportáž. Okolí Ústí je nádherné, zvlášť pro nás Moraváky je to zajímavá podívaná. Jezdíme už víc jak dvacet let vlakem za dcerou, zetěm a vnoučatama do Děčína. Od Litoměřic hledím vždy z okna s nosem na skle. Bohužel, z Ústí znám jenom nádraží, ale už je v plánu Střekov a lanovka na vyhlídku. Vrabinec a Velké Březno už jsme si prošli. Fotky voní jarem...
Eva Mužíková
Také mne hned napadlo, že by se některé hodily do soutěže. --- Krásná fotoreportáž, ta skála je až hrůzostrašná. Pejsek po povelu _ zůůůstaň hezky pózuje. :))) Umíš.
Ilona Erika Kolář
Mariánka dostala žloutou barvu díky tařici. Škoda, že se nepodařilo zachránit Mariánskou kapli. Máš pěkné fotky.
Věra Ježková
Naďo, líbí. Moc. :-)
Dana Puchalská
Ano fotky jsou pro soutěž jako dělané. Díky Naďo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%