Vlakem do Ústí a kousek Ústí k tomu
Foto: autorka

Vlakem do Ústí a kousek Ústí k tomu

17. 4. 2019

Nedělní chladný a zamračený den přes noc vystřídalo skutečné sluníčkové modré pondělí. Měla jsem cestu vlakem do krajského města Ústí nad Labem. Raději bych sice lezla někde po stráních a vyhlídkách, ale nedalo se nic dělat. Jela jsem osobákem, za jehož okny se krajina nemíhá tak rychle, jako když rychlík Labe frčí sto třicítkou. Neodolala jsem, vytáhla foťák a zkusila přes okénko vlaku udělat pár fotek, abyste viděli, jak taková cesta do Ústí vypadá. No, a když už jsem byla v tom Ústí a svítilo to sluníčko, no řekněte, mohla jsem foťák schovat, splnit povinnosti a a prvním vlakem odjet domů? Udělala jsem si přece jen chvilku pro sebe, vyšla za nádraží na most přes Labe a prošla se alespoň kouskem centra města. Víc slov nad není třeba, a jestli máte chuť, udělejte si procházku se mnou. 

cestování
Hodnocení:
(4.9 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Ali, fotky jsi udělala a zpracovala krásně. Střekov se mi moc líbí. V Ústí znám jen pedagogickou fakultu a okolí.
Hana Nováková
Alenko, děkuji za článek s fotkami. V Ústi měla moje babička sestru, ta dceru a dvě její dcery. Vím že jedna bydlela na Skřivánku, kde se mi moc líbilo. Školní léta utekla jak voda a pak jsem tam uže byla jen na dvou pohřbech, ale to už mi bylo okolo třiceti. Ústí se mi líbilo, ale chtělo by to jedny prázdniny vše prozkoumat. Bohužel, to už se nestane...
Dana Puchalská
Děkuju. Já městem vždy projížděla. A autem. Naposled před 15 lety na velikonoce. A vidím, že se to tam změnilo k lepšímu. Manželův kolega z práce tam má na severu na chalupu.
Alena Vávrová
Ahoj Alinko, paráda a zjišťuji, že už jsem tam taky dlouho nebyla - jinak na tu cestu vlakem z Ústí do Roudnice (na MAS) a zpět podle Labe moc ráda vzpomínám.
Hana Rypáčková
Pěkný výlet, do Ústí bych taky chtěla...
Eva Mužíková
Alenko, co dodat, Ty máš v zaďulindě snad vrtuli. Jak to všechno stihneš?Zase hezká prohlídka.
Zuzana Pivcová
Škoda, že Ústím vždy jen projíždím na cestě přes hranici. Zasloužilo by si určitě víc. Díky, reportérko!
Jitka Caklová
Díky za inspiraci. V květnu jedu s kamarádkou na celodenní plavbu lodí Děčín - Drážďany s celodenním průvodcem, tak alespoň vím kam se ještě podívat :-)
Marie Doušová
oprava: s kamarádkama.
Marie Doušová
V červnu chceme s kamarádkymi navštívit Ústí nad Labem /hrad Střekov, Větruš/ a procházku po městě. Jako studentka jsem jezdila za strejdou do Ústí,ale umřel velice mladý a pak se naše cesty rozdělily a já už v Ústí nikdy od té doby nebyla. Moc se na ten výlet těším. Krásné fotky. Dík.********

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...