Fotoreportáž: Červený Hrádek v Jirkově
Foto autorka

Fotoreportáž: Červený Hrádek v Jirkově

28. 4. 2019

Součástí našeho velikonočního pobytu s kamarády byla i návštěva nějakého hradu nebo zámku v okolí Bezručova údolí a volba padla na nedaleký Červený Hrádek v Jirkově. Jak jsem slíbila, předkládám vám další nabídku na hezký výlet.

Červený Hrádek je raně barokní zámek, který byl postaven stavebníkem  Janem Adamem Hrzánem z Harasova v r. 1669 – 1675. Majiteli zámku byli Lichtenštejnové, Rottenhanové, Hohenlohe–Langenburgové. Jako v mnoha památkách, bylo na zámku za komunismu všechno možné. V roce 1996 získalo zámek do vlastnictví město Jirkov a po rozsáhlé rekonstrukci byl v roce 2006 zpřístupněn veřejnosti. Kromě exkluzivního hotelu s nabídkou wellness centra, svatebních apartmánů, restaurace, zde sídlí Kulturní, vzdělávací a informační zařízení. Veřejnosti je zpřístupněn prohlídkový okruh a technické muzeum v bývalé jízdárně. Objekt je chráněnou kulturní památkou. Veškeré informace jsou dostupné na internetu.

Z časových důvodů jsme nestihli projít celý park s oborou. Možná někdy využijete této pozvánky a procházku si vychutnáte se vším, co zámek nabízí. Přeji všem pohodové poznávání naší krásné země.

cestování
Hodnocení:
(4.7 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Oprava ....jako jiné.....
Dana Puchalská
Moc hezký výlet. Zajímavý zámek. Sláva,že nechátrá jako kiné památky u nás.Ta obora musí být krásná. A díky za fotografie.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...