Elegantní šaty - noční můra zralých žen
Ilustrační foto: pinterest.com

Elegantní šaty - noční můra zralých žen

29. 4. 2019

Připadám si v nich stará, usedlá. Nemám příležitost je vynosit. Neseženu žádné vhodné pro mou postavu. Raději mám kalhoty, košile, trička. To jsou slova mnoha zralých žen. V ležérních, ba přímo sportovním oblečení se mnohé seniorky cítí lépe než v elegantních šatech. Je to škoda, říkají muži.

Z mnoha průzkumů na téma, co se mužům líbí na ženách, zpravidla vyplývá, že by se pánové přimlouvaly, aby se ženy oblékaly více žensky. To znamená, občas vyrazily v šatech, sukních, romantických halenkách. Tedy přesně v tom, čeho se ženy často děsí a čím více jim je let, tím více takový styl vytlačují ze svých skříní a šaten.

Není divu. Dnešní ženy žijí mnohem rychlejší život a tomu přizpůsobily styl oblékání. Chodit v kalhotách a teniskách či mokasínách je pohodlnější než cupitat v úzkých šatech a na podpatcích. Navíc, čím je žena starší, tím mívá větší problém najít šaty, které by jí seděly a nevypadala v nich jako usedlá paní. Je to i tím, že si ženy čím dál méně dávají šít oblečení na míru a tím pádem v konfekci mají problém najít něco, co jim padne. U trička či volné košile je to v podstatě jedno, ale u šatů či sukní se mnohem více projeví, jestli sedí a sluší.

Jenže, když se pak někde objeví zralá žena oblečená takzvaně za dámu, často budí pozornost a obdiv. Právě proto, že takto chodí oblečených žen čím dál méně.

Tak tady je malá inspirace, že elegantní móda pro zralé ženy existuje a může slušet.

móda
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šimonová
Podle mého mínění, některé zde uvedené modely opravdu nejsou elegantní. některé jsou překrásné a evidentně předrahé. Podle mne se výběr moc nepovedl, polovička je vysloveně repre, do společnosti, polovina tak na nákup pro rohlíky, mlíko a vejce. I na běžné vycházky do města se dá nahodit elegantní outfit, ale takový tu není, možná jen ten model č. 1.
Ilona Erika Kolář
Přiznám se, že jsem nikdy nebyla na elegantní šaty. Už jako mladá jsem si připadala jako mladá stará a teď si v nich připadám ještě hůř. Když už něco hodně elegantního, tak kalhotový kostým.
Marie Měchurová
Mám jedny hezké pouzdrové šaty s kabátkem - pořízené před osmi lety na svatbu dcery. Od té doby visí ve skříni. Kabátek hodně využívám ke kalhotám... Většina modelů se mi líbí.
Marie Doušová
Moc hezké modely . Dík, škoda , že takové modely v obchodě nevidím.
Soňa Prachfeldová
Žena v pěkných šatech vypadá elegantně. Modely jsou pěkné všechny . Štíhlým ženám sluší skoro vše, baculky už musí být taktické.
Libor Farský
Hezké.
Lenka Capíková
Usedlá? To nechápu. Jednou vezmu kvalitní bižuterii, jindy krásnej šátek velkou pashminu, koženej pásek tenkej nebo širokej, svetřík, sáčko, střídám barvy bot a kabelky. Pochopitelně je fajn nemít jen jedny šaty a nemít jen jeden stejnej střih. Navíc snad každý ženě sluší délka ke kolenům a ne do půli lýtek. Délka šatů jako je na fotce č.11 mi už přijde docela mimo. Helen Mirren je úžasná v modrých šatech, ale ona bude vkusná a nádherná ve všem a v každým věku. Šaty č.10 jsou šmrncovní a mladistvý, ty se mi moc líbí. Záleží na tom, jakej život člověk žije. Jinak se oblíká žena z vesnice, která do města jede jen nakoupit a jinak žena z města, která třeba podniká. Nicméně alespon jedny hezký šaty by žena v šatníku mít měla. Pak není zaskočená pozváním kamkoliv - na večeři, do divadla, na koncert apod.
Alena Tollarová
Noční můru z toho, že elegantní šaty v mé skříni chybí, nemám. Tam, kam chodím, bych v nich byla akorát pro srandu veverkám. Na druhou stranu zase ani nemůžu jít někam do společnosti, protože nemám co na sebe. A co, stejně nemám kam ...
Zdenka Soukupová
Krásné šaty. Brala bych na běžné nošení model č.4 nebo 1. Ostatní mi připadají spíš společenské. Ale chtěla bych si je aspoň zkusit, jestli by mi "pasovaly".
Danka Rotyková
Jo, všem to sluší. Uměla bych si takové kousky ve svém šatníku představit. Oázkou zůstává, zda bych je nosila, zda bych se v nich cítila dobře. Šaty mám nejraději v létě, a to potřebuji spíše bavlnu, ve které je mi dobře. Pokud mohu využít letní kalhoty, šaty nemají šanci...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.