Voda vodička, zelená travička.
Foto autorka

Voda vodička, zelená travička.

27. 5. 2019

Loňská sucha zamávala se spodními vodami, nerostly houby, což jsem nesla opravdu těžce, ovoce a zelenina také nic moc, nesmělo se do lesů, prostě fiasko. Zvýšení spodních vod trochu zachránil letošní sníh na horách, sem tam zapršelo. Není to samozřejmě žádná sláva, ale tráva stačila vyrůst do zelené barvy, vodní toky se naplnily, některé až moc, takže procházky přírodou jsou veselejší.

Protože jsme se tento týden vyskytli u několika vodních zdrojů, rozhodla jsem se, že vám je ukážu.  První byl rybník na Střížáku. Ten má smůlu v tom, že zřejmě není přítokový, takže deště mu moc vody nenadělily. Druhá je řeka Ohře, kterou jsme navštívili v sobotu odpoledne v Dolánkách, a třetí je řeka Labe, kterou jsem si vyfotila cestou domů. Ty jsou na tom s vodou viditelně lépe, takže vegetace kolem nich je opravdu bujná a sytě zelená. U Ohře jsme viděli čerstvě narozené mládě srnky, raději jsme odešli, aby se k němu maminka mohla vrátit. Bylo krásné.

Jen takovou perličku. U nás na sídlišti od konce ledna vytéká pramen spodní vody z kopce do kanálu. Několikrát jsem urgovala opravu na příslušných institucích a připadala jsem si tak trochu jako v pohádce O slepičce a kohoutkovi. Jednotlivé odbory si tento problém přehazují jak horký brambor a náprava v nedohlednu. Pláčeme nad úbytkem spodních vod a tady teče voda pánu bohu do oken a úřadům je to jedno.

Vzhledem k tomu, že jde o tři lokality, počet fotek tomu odpovídá. Výběr byl hrozně těžký, třeba to někoho odradí, ale s tím musím počítat. Pojďte se tedy se mnou projít přírodou kolem vody.

procházka
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Naděnko, to je balsám na moji duši, zeleň, voda, mraky díky.
Naděžda Špásová
Lidmilko, kolouška jsem nestihla, mezi stromky a v trávě se trochu motal a dcera mi to nedovolila, aby se mohla vrátit srnka. Ta utekla, když nás viděla. Cukání jsem ale měla.
Lidmila Nejedlá
Naďo, ráda jsem se pokochala tvými fotkami, slepýše jsem objevila i v té trávě. Jen kolouška nikde. Krásná procházka kolem vody, díky.
Libor Farský
Opět pěkná náladovka.
Naděžda Špásová
Děkuji za příspěvky, jen chci podotknout, že popisky samozřejmě k fotkám dávat umím, jen mi to někdy připadá zbytečné. :-)
Alena Vávrová
...Mám rád vodu zelenou a pletu si jí s ozvěnou...;-)) díky za to zelené potěšeníčko...
Eva Mužíková
Tak to je parádní fotogalerie, voda, stromy, květiny a pejskové. A ty barvy, nádhera. Škoda, že je nad Tvé síly dávat více popisek, ale i tak, potěšila jsem se pohledem na tu krásu.
Lenka Hudečková
Nadi, krásné, díky. My jsme v sobotu jeli do Jáchymova, kde jsme několikrát zmokli, ale vody je potřeba a i pan starosta města a ředitel lázní říkali, že jsou rádi za každou kapku. Takže i za tu, co "kazila" slavnostní otvírání lázeňské sezóny. Ohře ve Varech je také pěkně plná vody, ovšem vedlejší Teplá stále trpí a čouhají z ní kameny...Jelikož má od zítřka zase pršet, tak snad na tom bude i Teplá lépe...
Jana Šenbergerová
Moc ráda chodím kolem vody. I virtuálně. Dík!
Naděžda Špásová
Věrko, mně to tak štve, že to bylo to první, co mě napadlo. Plýtvání je to tak, jako tak. Děkuji za příspěvky. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.