Senior v davu nespokojených
FOTO: archiv redakce

Senior v davu nespokojených

6. 6. 2019

Byl jsem také v tom stotisícovém davu na Václavském náměstí a nebyl jsem tam za naši seniorskou generaci sám. Určitě několik dalších tisícovek důchodců přišlo protestovat proti nehoráznému střetu zájmů, kterého se dopouští premiér České republiky. 

Zneužívání dotací z EU by v civilizovaných zemích dávno položilo kdejakého politika. Kdepak Andreje Babiše. Ten se nevzdá - ani peněz, ani moci. Naopak, buduje kolem sebe stále silnější armádu píáristů, právníků a úředníků, kteří vymýšlejí nové a nové taktiky, jak se bránit proti jasným důkazům o zneužívání dotací. Nejdřív to podle něho byla politická kampaň ze strany opozice, teď je to údajně kampaň ze strany EU. Jednoduše řečeno - všichni jsou špatní, jen já jsem ten hodný. A ty to přece vidíš, voliči. Nevidíš? Tak ti přidáme důchod, abys zase viděl...

Česko žije na dluh a Babišova vláda další dluhy vytváří, chybí peníze na sociální služby, důchodová reforma je v nedohlednu, dálnice se staví pomalu a mnohdy špatně, životní prostředí politiky nezajímá vůbec. Místo toho, aby vláda řešila výše uvedené problémy, vidíme neustále kroutícího se premiéra a vedle něj zkoprnělého socialistu Hamáčka, který se obává pádu vlády, která by znamenala pro jeho stranu politický hrob.

Je to smutný pohled na českou politickou scénu. Dokud však český volič neprohlédne osobní zájmy oligarchy nad zájmy občanů, čeká českou zemi chmurná budoucnost. My důchodci už to nějak doklepeme, ale generace našich dětí a vnuků by si už určitě zasloužila férové a schopné politiky, kteří vidí dál, než jen na špičku svého nosu.

Můj příběh politika
Hodnocení:
(4.4 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Škopánová
A ještě něco vy se paní Kosťunová stále oháníte tolerancí k názorům jiných tak ji taky alespoň jednou prokažte.
Olga Škopánová
Dost dobře nechápu vaši hloupou otázku kdo bude vládnout. Ani demonstranti nemají křišťálovou kouli aby věděli kdo vyhraje příští volby.
Olga Škopánová
Vážená paní Kosťunová nešiřte poplašnou zprávu po pádu vlády se bude postupovat podle ústavy od pokusů o sestavení nové vlády až třeba k předčasným volbám nic co by demokracie neustála. Chováte se jako malé dítě které trpí separační úzkostí z toho že je opustí rodiče.
Daniela Řeřichová
Mám toho mnoho co říct, ale takto vyhrocené příspěvky mají k diskusi daleko. To opravdu není můj šálek čaje.
ivana kosťunová
Paní Řeřichová- čili po nás potopa ? Ono to nějak dopadne ? Chápu, že je to váš poslední příspěvek k diskusi. Vy totiž nemáte co říci .
Růžena Kuželková
Taky přispěji "troškou do mlýna" Dávám za pravdu p.Měchurový,p.Veseckému a jim podobným v této diskusi. Možná pouhé % našich vyvolených to myslí s naší republikou správně,bohužel je to malé procento,všichni tam "zalezou" pro své "nadité peněženky",nic jiného je nezajímá,bohužel byla jsem jedna z těch kdo "cinkal klíčema",dneska bych si dala pár facek,protože co udělali s republikou za 30 let,je HNUS.Pochybuji,že se najde člověk ve vysoké politice,který to alespoň z části dá dohromady.myslím si,že nejsou "krásné"vyhlídky do budoucnosti.Nepřeji svým vnukům nic zlého,bude to na nich,kam bude spět naše republika.
Ladislav Vesecký
Pane Vácho, vy v Práglu jste cinkali klíčem za kapitalismus. Kapitalismus je jen o penězích. Za Babiše konečně republika šlape a lidé se mají dobře, to nemůžete popřít. Tolik valorizace za vlády Babiše nám nedal nikdo! Mě je jedno jestli je Babiš bohatý, ale ze svého důchodu se chci mít dobře taky já! Když nám tady "vládl" Kalousek, tak rozdával 24 Kč! Už je to pochopení? A byl to opět Kalousek a spol. kteří ty zlodějské zákony realizovali. Tak se nedivte, že je Babiš nevyužije. A dát přednost vládnou mladým bez žádných zkušenosti? To nám předvádějí udavačští Piráti !! Děkuji nechci! Slovo vlastenec a Slovan je u Práglovců sprosté slovo, ti za Jidášský groš zaprodají i vlastní vlast! Proto ta nenažranost, máte pořád málo, nic nedělat, vyřvávat v ulicích a mít se dobře! Takovou " demokracii" já nechci !
Růžena Marková
O Babiše bych si ani vidle neopřela. Ale zaráží mě, že se dnes protestuje a nikomu nevadilo, že nás vládnoucí třída okrádala celých dvacet let a nkdo z nich nemusel vrátit této zemi ani korunu. Zdá se mi to jako politická provokace, aby se zakryla větší rozkrádačka. Proč všichni mlčí o prodeji litia a vše se točí kolem Babiše. Babiš by měl být pohnán k zodpovědnosti, ale zárověň i ti druzí, kteří rozprodávají národní bohatství a bez trestně. Zákony si dělají tak,aby jim vyhovovali. To vám asi nevadí.
Daniela Řeřichová
Historicky padlo mnoho vlád - nejen u nás. Vždy se tedy situace vyřešila. Od toho je parlamentní demokracie. To je můj poslední příspěvek k danému tématu.
ivana kosťunová
Ale oni přeci požadují odstoupení Babiše- to znamená pád vlády. Pokud máme adekvátní náhradu, nevidím problém. Ale sama píšete, že tohle oni neřeší. A kdo to tedy bude řešit ? Kdo ponese tu zodpovědnost ?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.