Žižkovské parno
Ilustrační foto: pixabay.com

Žižkovské parno

14. 6. 2019

Byl dnes prý nejteplejší den roku. Zadíval jsem se z okna do protějšího parku. Bylo v něm neobyčejně živo. V trávě se povalovaly dvě tlupy propuštěných trestanců, i s milenkami. Řvaly na sebe vězeňskými skřeky a ožralými hlasy. První muklice si odskočila uvolnit se pod blízký keř, neměla ale toaletní papír, a tak použila odhozené cizí špinavé tričko. Jeho druhou stranou si pak otřela zpocené vlasy. Další muklice z té demokracie tančila a zpívala si štěstím. Bylo dusno a schylovalo se k bouři.

Když začala průtrž mračen, dorazilo pět policistů. Vyvláčeli mukly do přístřešku tramvajové stanice. Jednoho v bezvědomí tam museli vynést a spícího ho posadit na asfalt. Pak dorazila sanitka. Oživovali v ní dlouho polomrtvého trestance. Z parku na něj do sanitky pořvával další mukl, ještě z křoví.

Policie nechala ostatní živly sedět v staničním stánku. Tak se nedotkli jejich „cti a nepošlapali jejich práva“.

Vyběhla ven mnou oblíbená sousedka, řečená podle počtu psů Trojčubčí. Doběhla parkem až k druhé skupině povalečů, ale jen s jednou, a tou nesilnější čubkou. Přivolala další sanitku. Lapiduchové velmi obezřetně a pomalu vstupovali do nebezpečného roští. Po chvíli z něj vyvláčeli polonahého muže. Měl dohromady jenom jednu ruku a jednu nohu. Naložili ho do sanitky a pro jistotu také odvezli.

Dopršelo, tak urychleně z našeho parku hrůzy první odjeli policisté!
Chrabří saniťáci odjeli až poslední!

 

                                   

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Žižkov prostě nemá chybu
Lidmila Nejedlá
Miloši, škoda, že se naši mladí přestěhovali do Král. Vinohrad. Jsem o takové scénky ochuzena.
Hana Šimková
Zase mě bavíte. Jste neobyčejný. Já vím, že se to děje, nebo dělo .Žižkov znám.
Zdenka Jírová
Ivano, na to ani nemusíš být jasnozřivá. Před nedávnem jsem jela trolejbusem a z okna viděla jednu pochybnou ženu asi 60.letou, jak stojí obnažená na kraji chodníku na velmi živé ulici a utírá si pozadí nevím, čím. Ruch ulice kolem jí nevadil.
Zuzana Pivcová
Do Můj svět jsem to zařadila já, protože mně to připadá přece jen víc jako vyyprávění z Milošova života než jako umělecká próza. Čímž to nechci literárně nijak podcenit.
Dana Puchalská
Ano Republika Žižkov je i nadále místem, kam by ani Fellini nešel točit. Protože je to co? Je to síla!!!
Oldřich Čepelka
No to je síla, že jsem to skoro nevydejchal. Kam na tohle chodíte? Kam se hrabou skandinávští autoři hororů?! A neměl jste to náhodou dát do Prózy místo do Můj svět?
Jana Kollinová
Pane Nekvasile, nadměrná konzumace houbiček Vám neprospívá.
ivana kosťunová
Pane Nekvasile, kde to probůh bydlíte ? Ale jinak musíte být jasnozřivý, když vidíte i do křoví, čím si muklice utírá po vykonání potřeby zadní partie .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.