Stromovkou na konci jara
FOTO: autorka

Stromovkou na konci jara

22. 6. 2019

Předposlední jarní den ráno jsem se vydala na procházku do Stromovky. Mám ji blízko a věděla jsem, že tam bude příjemný chládek. Byla jsem tam už mnohokrát, takže žádná velká překvapení jsem nečekala. To jsem ovšem Stromovku a ty, kteří se o ni starají, velmi podcenila. Nacházela jsem spoustu neokoukaných krásných výhledů a zákoutí, překvapením pro mě byly labutě sedící na trávníku u cesty a kačer na dřevěném mostě, který se nenechal vyrušit, ani když jsem přišla až k němu. Také nově vybudovaná místa k odpočinku. Potkávala jsem rodiče s dětmi, caparty ze školky na vycházce, děti školního věku, mladé lidi i dospělé na kolečkových bruslích, páníčky se svými pejsky. Šlechtova restaurace se opravuje. Je obestavěna panely s její fotografií, takže působí úhledně. Cestou zpátky jsem objevila u planetária obrovské množství růží – tolik pohromadě jsem jich viděla před časem jen v jedné růžové zahradě v Hesensku. I když mnohé už odkvétaly, na kráse a půvabu jim to neubralo. Proto jim věnuji samostatný příspěvek. Nyní vás zvu na procházku Stromovkou.

procházka
Hodnocení:
(5.2 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jan Zelenka
Článek i fotky ve mně vyvolaly nostalgické vzpomínky. I když já znám Stromovku ještě daleko starší, nezabydlenou tolika atrakcemi a daleko skromnější. U Šlechtovky byl tehdy malý bufet, kam jsme chodili na pivo a kafe. Tvé fotky mi ukazuji Stromovku zcela jinou, hezčí, tu, kterou neznám.
Květuše Pinkasová
Stromovka je tak krásná, já si pamatuji Hvězdu. U nás v Orové taky byly krásné vycházky... nyní po Bakalovi pustá krajina a závory...
Dana Puchalská
Posílám tu předběžnou přihlášku. Vždyť i babí léto je jaké? Je zkrátka a dobře nádherné.
Naděžda Špásová
Věrko, to jsou krásné fotky, do Stromovky jsem taky ráda chodila. :-)
Zdenka Jírová
Krásné fotky z pěkné procházky ve Stromovce.
Alena Tollarová
Stromovka je pro Pražany oázou zeleného klidu, místem pro procházky, setkávání, ale i trochu toho sportu, že.
Hana Rypáčková
Stromovkou jsem se ráda brouzdala, i se tam ufila, bydleli jsme na koleji ve Strojnické..
Lidmila Nejedlá
Krásný tichý kus Prahy. Díky za fotky.
Zuzana Pivcová
Návštěvníci na kolečkových bruslích mě tam překvapili před pár lety, brusle se tam dokonce daly vypůjčit. Teď už jsem nebyla ve Stromovce dávno. Díky za procházku.
Věra Ježková
Děkuji. Evi, prima. Můžeme se pokusit domluvit na větším počtu účastníků. Já bych prosila, až nebude vedro. Obávám se, že Stromovka a Zoo by byly moc. Takže bych zůstala u té Stromovky. Ostatně, Zoo v Liberci máte, Stromovku ne. A kdysi se hlásila Ivanka, že by tam ráda šla. Takže zde můžu přijímat předběžné přihlášky. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.