Za kulturou
Foto: autorka

Za kulturou

23. 6. 2019

Přes vlnu veder jsem se rozhodla navštívit  Kulturní dům v Teplicích, abych se zúčastnila závěrečného koncertu 55. hudebního festivalu Ludwiga van Beethovena 2019. Jak vidíte z názvu, jde o letitý festival, který má v Teplicích svou dlouholetou a dobrou tradici. K výročnímu koncertu se vyjádřil i primátor města pan Hynek Hanza a popřál souboru hodně dalších úspěchů.  

Na programu byla Missa solemnis D - dur, op.123. Je to náročné dílo, kde zazpíval i nejlepší moravský sbor z Brna. Jako sólisti vystoupili Marta Reichelová -soprán, Barbora Polášková - alt, Jaroslav Březina - tenor a Martin Gurbal - bas. Dirigoval Petr Vronský. Koncert trval asi hodinu a půl a musím dodat, že to bylo v tom horku náročné pro účinkující i publikum. S politováním musím říci, že sál v kulturním domě, ač  má výbornou akustiku, s klimatizací se zatím nevyrovnal. Nebyla. Odhadem bylo v sále asi 300 lidí, kteří také nějaké teplo vyzařují, takže teplota se určitě blížila ke čtyřicítce. Škoda, že to snižovalo jinak nádherný požitek z krásné hudby.

Hodnocení:
(5.3 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Nováková
Beethovena bych si taky ráda poslechla, ale vámi popisovanou atmosféru bych tak vydržela 10 minut a musela bych to vzdát, neboť by se tělo zcela jistě odporoučelo samo. Škoda, že při plánování funkce budovy se nemyslí koplexně, přeci klimoška je v dnešní době v tokovýchto sálech nutností. Závěrem - tiše závidím, ale v dobrém, hudební zážitek. Děkuji
ivana kosťunová
Opravdu škoda-na to měli pořadatelé myslet
Věra Ježková
Zdeni, škoda. Muselo to být hodně nepříjemné. Beethovena mám moc ráda.
Zuzana Pivcová
Já už jsem někdy nuceny brát si s sebou vějíř. Vypadá to sice výstředně, ale v nouzi nejvyšší mi trochu pomůže. Přitom to musel být takový krásný koncert!
Dana Puchalská
Ano. Koncerty v hale, kde není žádná klimatizace jsou pro všechny zúčastněné skutečně náročné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.