Čas růží
Foto: autorka

Čas růží

3. 7. 2019

Čas růží pro mne nastal nečekaně, když jsem se vracela předposlední jarní den z procházky Stromovkou. Objevila jsem je u planetária. Kdybych měla jmenovat svoji nejoblíbenější květinu, byla by to kopretina. Líbí se mi polní kvítí, tulipány, gerbery, chryzantémy.

Růže jsem vždy považovala za příliš dokonalé a chladné. A také jejich povýšení na královny květin ve mně vyvolávalo určitý odstup. Když jsem ale viděla, kolik jich tam je, jak krásně jsou rozmístěny a naaranžovány, šla jsem blíž. A pak už jsem jen fotila a fotila … Na půvabu a kráse jim neubralo ani to, že některé už odkvétaly. Chcete-li, podívejte se se mnou aspoň na fotkách na tu barevnou růžovou nádheru.

Video písničky ze 60. let si můžete přehrát na následující adrese: https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/gott-karel/cas-ruzi-16012

 

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Věrko, to je n á d h e r n á procházka. Vzpomněla jsem si na dobu, kdy jsem každý druhý týden jezdila tramvají do planetária. Měli jsme tam pronajatou učebnu. Bylo to v minulém století... Vždy to tam bylo hezké, ale teď to je krásné. Růže mám ráda. Udělala jsi mi radost. Proto přidávám ********** navíc.
Soňa Prachfeldová
Nádhera Věrko, růže miluji, mám je v předzahrádce, jsou skromné a nenáročné a překrásné.
Marie Doušová
Snímky krásné , potěší. Mám také na zahrádce různé keře růží a je to nádhera když kvetou a voní.Dík.*******
Alena Vávrová
Jsem velká milovnice přírody a květin, tedy i růží, moc ráda jsem se podívala. Rozárium kolem planetária je proslulé, už dlouho jsem tam ale nebyla. Mám moc ráda takové ty staré venkovské keřové růže (nejvíce voňavou stolistou, jako měla babička - myslím, že někde u nás existuje i jejich sbírka- rozárium).
Anna Potůčková
Růže mám moc ráda a je jedno zda jsou malé, velké, keřové či popínavé. Své kouzlo má i planá růže. Díky za krásné fotky královny květin!
Hana Nováková
Velký dík Věro, miluji růže, ale ty co jsou na našich zahrádkách, nijak přešlechtěné. Udělala jste mi velkou radost svými snímky s tou růžovou nádherou.
Zuzana Pivcová
To jsou moc hezké snímky, díky. Na mě působí dost chladně různobarevné růže z Holandska, které tu prodávají v květinářstvích. Venku je to něco jiného.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.