Fotoreportáž: Vzhůru do krajiny
Foto: autorka

Fotoreportáž: Vzhůru do krajiny

9. 7. 2019

Na svátek Cyrila a Metoděje jsme vzali psy a vyrazili do krajiny nad Světcem. Slunce bylo trochu pod mrakem, což byla příjemná změna po těch úmorných  a dlouhých vedrech.

Louky už jsou skoro celé posekané, však moc trávy v těch vedrech a suchu nenarostlo. Co mě na svátečním odpoledni nejvíce uchvátilo, byla  oblaka.  Nádherná podívaná .

Polní kytičky už také skoro všechny odkvetly, jen traviny šuměly ve větru. Když tak procházím krajinou, pozdravím tolik  mně známé  stromy, které vidím na jaře, v létě, na podzim i v zimě. Jsou mi důvěrně známy i srnky, které se pasou na loukách. Jen z divočáků mám respekt.

Fascinuje mě výhled, který se mi vyskytne, a když je jasno, je vidět daleko. Z vršků vidím Hostomice, Chotějovice, Světec,  Bořeň na dosah, pod Krušnými horami se rýsuje Osek a Duchcov. Vidím elektrárně pomalu do chladících věží, vidím rozrytou zemi, kde těží uhlí Doly Bílina, mrká na mě Milešovka a hrad Sukoslav nad Kostomlaty. I když tyto mé výšlapy trvají léta, nikdy mě neomrzí.

Jak jsem již psala, je to úžasný kraj, kde máme snad vše na dosah ruky, a když zapojíme nohy - úspěch z krásné podívané je jistě zaručen. Je škoda, že tak málo lidí využívá dary , které má okolo sebe. Potkávala jsem velmi starou zvěrolékařku, která s batůžkem chodívala na několikakilometrové túry a říkala, že tohle potřebuje k životu, bylo jí kolem 90 let. Už jsem ji nespatřila, vydala se na svoji nejdelší pouť. Šťastnou cestu, milá paní doktorko!

Vykročte se mnou, přátelé, na letní procházku přírodou, kterou mám tak ráda.     

příroda
Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Díky přátelé za komentíky. Elenko, toto je krajina Bílinska, Braňany tu nejsou , je to směr na Mostecko. Braňany dostaly docela hodně financí od Dolů, prašnost tam měla obec velikou.
Elena Valeriánová
Když mi bylo šest nebo sedm let tak jsme se přistěhovali do Braňan. Ale našim se tam nelíbilo. Já si pamatuji jen mlhavá a docela nevonící rána. Chodila jsem tam do první třídy a vím, že jsem tam neměla kamarády, kteří by ve mně zanechali nějakou vzpomínku. Teď jsem se tam s tebou prošla, díky.
Jan Zelenka
Příjemné povídání, krásné fotky. při takových výletech se může člověk na chvíli oprostit od každodenního stereotypu a relaxovat. Taky jsem chodíval, pokud mi sloužily nohy a srdce. Popsala jste to hezky.
Ilona Erika Kolář
Soňo mě také fascinuje pohled na České Středohoří.
Dana Puchalská
Ta modrá, je taková rozčepýřená.
Marcela Pivcová
Mraky bývají na fotkách zajímavé a většinou opravdu krásné. I ty Vaše jsou toho důkazem. Také patřím k těm, kteří je rádi fotografují. Už jich tu mám ve foťáku zase pár.
Soňa Prachfeldová
Děvčata díky, ráda píšu o naší oblasti, aby se nemyslelo, že tu jsou jen doly, uhlí, dým z elektrárny. Dano a která že to je ?
Věra Ježková
Soňo, vykročila jsem s tebou moc ráda. Jak už jsem jednou psala, na Bořeň jsem kdysi vystoupala. V Duchcově jsem samozřejmě byla. Pejsáci jsou prima.
Dana Puchalská
Soňo, na jednom snímků je i ta rostlinka, na kterou jsem se dnes ptala v OD Čertkus.
Jana Šenbergerová
Krajina jako na dlani. U nás je opravdu krásně všude. Díky tobě, Soňo, jsem se prošla místy, která na vlastní oči spatřím jen stěží.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.