Fotoreportáž: Trápení
Foto autorka

Fotoreportáž: Trápení

10. 7. 2019

Trápení jsou různá, je jich hodně a jsou ve velké většině nepříjemná. Myslím, že sem mohu klidně zařadit i trápení s přírodou. Vrací se nám léta, kdy jsme přírodu nevnímali a vědomě ji ničili. A ona nám to teď oplácí a my s tím nic nenaděláme. Poručit větru dešti neumíme a umět nebudeme. Sucho je opravdu pohlcující.

Proč to zmiňuji? Protože jsme se byli včera odpoledne tou přírodou projít. Tráva byla už posečená a místo ní byl žlutý úhor, lekníny v rybníce hynuly nedostatkem vody a v lese to nevypadalo o moc lépe. Kde normálně bývá zelená tráva, bylo jen suché listí nebo usychající rostliny a některé stromy na tom nebyly o moc lépe. Možná to nikoho zajímat nebude, ale já jsem to prostě napsat musela.

Třeba vás potěší pár fotek balkonových květin, které suchem trpět nemusí, a vistárie před naším domem.

Přeji všem léto bez trápení.

příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Macháčková
Minulý rok jsem měla podobný nápad. Suchá krajina byla tak depresivní, že jsem to nakonec vymazala. Ale tvoje fotky jsou hezké. Jen místy smutné.
Helenka Vambleki
Trápí nás to všechny - ale asi nic nezmůžeme
Naděžda Špásová
Díky za vaše příspěvky, moc si toho vážím. :-)
Marie Seitlová
Pěkně jsi napsala to, co nás všechny trápí. Všude sucho a vody čím dál méně, co bude dál... Pěkné fotky, hlavně ty balkónové kytky máš krásné.
Jana Šenbergerová
Stejně jak se měníme v průběhu života my, mění se i naše Země, jen v mnohem delších cyklech. Nebyla vždy taková, jaká je dnes. Nic netrvá věčně, kromě Věčnosti. I nad námi se honí krásně naducané mraky, ale prší zřejmě někde jinde. A to, jak se chováme k přírodě, bez které nepřežijeme, je více než smutné. O to víc potěší pěkné fotky, i když pohled na lekníny "na suchu" je spíše smutný.
Alena Tollarová
Sucho je strašlivé, ale opravdu nevím, jestli za to, že neprší, mohou lidé. Mohou ale třeba za to, že trávu na sídlišti seseknou na ježka, takže mezi paneláky je akorát žlutý suchý úhor. Byla jsem dopoledne v lese a hledala borůvky, jsou jako špendlíkové hlavičky, jakoby prošly sušičkou, ostatní tak vypadá celý les. Pod mostkem přes potok Čepel jsem marně hledala vodu ...
Elena Valeriánová
Je to tak, co jsme zaseli to sklízíme. Když jsme odjížděli na dovolenou koncem června, bylo u nás krásně zeleno. A teď, sucho, kytky hynou na zahradě a u řeky to vypadá jako koncem léta. Naďo, taky mě to trápí. Ráda jsem se podívala na fotečky.
Marie Ženatová
Milá Naděnko, sucho mne také moc a moc trápí, ale Tvoje fotečky jsou jako vždy vynikající...
Eva Mužíková
Nadičko, já cítím takovou bezmocnost, když se dívám na zkomírající přírodu. Tolik bych ráda pomohla, ale jak?? Smutné, ale přesto krásné fotky.
Soňa Prachfeldová
Naděnko, muškáty , pelargonie díky naší neúnavné péči jsou pěkné. V přírodě se sucho již citelně projevuje. A oblaka potvory si září jakoby nic. Díky, krása :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.