Jsem rostlina, co zahání slimáky, a jsem krásná
Ilustrační foto: pinterest.com

Jsem rostlina, co zahání slimáky, a jsem krásná

14. 7. 2019

Mnozí z vás mají krásně udržované zahrady a jsou na ně právem pyšní. A je úplně jedno, jak velké ty zahrady jsou. Ovšem hlavním problémem jsou slimáci, šneci a další podobná havěť, která nám vesele okusuje veškerou zeleň. A teď určitě každého napadne zásadní otazka: "Jak se jich co nejdříve zbavit?" 

Vím, že je to práce nikdy nekončící a protivná. A jak jsem si tak nedávno četla v jakési rubrice o zahradách, našla jsem velmi zajímavou informací, o kterou se s vámi chci podělit.

Rostlina se jmenuje Amsónie,  latinský název - Amsonia tabernaemontana

Je to opravdu vytrvalá rostlina, které nevymrzne (snese mráz až do - 28°C), vytváří keříky a je neinvazivní. Kvete krásně modře od května do června a na podzim se její listy zabarví do jasně žlutého odstínu. Je zhruba 80 - 100 cm vysoká. A je skutečně nenáročná na pěstování.

Můžete jí vysadit jak na slunečné stanoviště, tak i do polostínu. Vyhovují jí i vlhčí místa v zahradě, kde s oblibou rádi žijí oni protivní a nenasytní slimáci. 

Pozor. Amsónie obsahuje lehce toxické mléko , které může podrážd'it pokožku. Ale právě ono mléko odpuzuje slimáky i šneky. 

 

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Kočandrlová
Není mi jasné,jak donutit slimáky,aby ožírali amsónii,když mají raději afrikány nebo jiřiny...Naštěstí letos jsem našla a odnesla pryč jen 10 hnědošů slimáků,a asi 30 velkých hlemýžďů,protože je sucho a oni jsou někde schovaní nebo nejsou vůbec.
Dana Puchalská
Nevím jestli nedělám reklamu jedné firmě, ale budiž. Zahradnictví ve Spomyšli ji má v nabídce. Ale to zahradnictví je skvělé. Ráda tam jezdím.
Drahomíra Stínilová
Letos díky suchu zatím slimáci u nás nejsou. Ale teď po dešti? Kytka se mi moc líbí a poohlédnu se po ní. Díky za informaci.
Dana Puchalská
Soňo koupit se dá. Viděla jsem jí v nabídce dvou zahradnictví. Koukni se na nett.
Soňa Prachfeldová
Neznám, ale chtěla bych ji, už mi slimáci ožrali afrikánky.
Anna Potůčková
Rostlinu neznám a slimáky tu nejsou, nemají co papat v naší zahradě, neboť po ní běhají děti a psi, a není místo na záhonky.
Ilona Erika Kolář
Vím, že když jsem měla slimáky, tak nejdříve se pouštěli do chryzantén a pak postupně brali všechno. Teď zatím slimáky kupodivu nemám, možná to bude suchem.
Elena Valeriánová
Rostlinu neznám a neznám ani žádnou jinou, která by slimákům nechutnala. Nasadila jsem si rostlinu proti krtkům a ryjí a ryjí. Zřejmě máme nějaký jiný druh těchto potvor.
Naděžda Špásová
Rostlinu neznám, zatím máme od slimáků klid. Ale teď je mokro, tak se možná ukážou. :-)
Dana Puchalská
Ivano, tak co Ti brání?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.